Wimbledon: Obhajca titulu Murray poľahky postúpil do osemfinále

Andy Murray postúpil do wimbledonského osemfinále.
Andy Murray postúpil do wimbledonského osemfinále. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. jún 2014 o 21:48

Andy Murray sa v osemfinále stretne s 28-ročným Juhoafričanom Kevinom Andersonom, dvadsiatkou "pavúka".

LONDÝN. Domáci obhajca titulu Andy Murray nasadený ako tretí suverénne postúpil už do osemfinálového 4. kola na Wimbledone na tráve v Londýne.

V piatkovom zápase 3. kola zdolal 26-ročného Španiela Roberta Bautistu-Aguta, 23. vo svetovom rebríčku ATP, za 95 minút 6:2, 6:3, 6:2.

Dvadsaťsedemročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray vynikol na víťazné údery 43:18, urobil však o jednu nevynútenú chybu viac - 17:16. Premenil 8 zo 16 brejkbalov, jeho súper mal stopercentnú úspešnosť (2 z 2).

Najnižšie renkingovo postaveným súperom, ktorý Murrayho prekonal na veľkej štvorke, zostáva Francúz Arnaud Clément - v čase newyorských US Open 2005 bol na 91. mieste. Samotný Murray je teraz piaty v hodnotení, ale dočkal sa "protežovania" pri stanovovaní nasadení.

Posledným hráčom, ktorý na adrese SW19 Church Road obhájil trofej, je od roku 2007 Švajčiar Roger Federer.

Zverenec francúzskej fedcupovej kapitánky Amélie Mauresmovej Murray sa môže stať prvým úspešným britským obhajcom od roku 1936, keď sa opakovane presadil Fred Perry. Murray sa vlani stal prvým domácim dobyvateľom Wimbledonu po 77 rokoch.

Úradujúci olympijský víťaz práve z Londýna Murray sa v osemfinále stretne s 28-ročným Juhoafričanom Kevinom Andersonom, dvadsiatkou "pavúka".

Murray od medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2013 nepridal do svojej zbierky primátov ani jeden ďalší - má ich stále 28 (vrátane US Open 2012).

V septembri podstúpil operáciu chrbta. Na nedávnom parížskom antukovom rovnako významnom Roland Garros sa prebojoval do semifinále.

Wimbledon - dvojhra mužov - 3. kolo

Andy Murray (V. Brit.-3) - Roberto Bautista-Agut (Šp.-27) 6:2, 6:3, 6:2 za 95 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon: Obhajca titulu Murray poľahky postúpil do osemfinále