Wimbledon - Beckova prehra v 1. kole kvalifikácie dvojhry

SITA|16. jún 2008 o 17:22

LONDÝN 16. júna (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck prehral v pondelňajšom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry tretieho grandslamového turnaja sezóny, londýnskeho ...

LONDÝN 16. júna (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck prehral v pondelňajšom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry tretieho grandslamového turnaja sezóny, londýnskeho Wimbledonu (23. júna - 6. júla, celková dotácia 11,812 milióna libier, tráva) s takisto nenasadeným Bielorusom Maxom Mirným 4:6, 4:6.

Beck odstúpil 19. marca zo zápasu proti Holanďanovi Matwému Middelkoopovi na challengerovom turnaji ATP v Sarajeve a odvtedy nútene pauzoval pre zápal šľachy v zápästí.

Kvalifikácia Wimbledonu sa koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone na juhozápade britskej metropoly. V pondelok sa zo Slovákov už predstavil Ivo Klec a nestačil na domáceho Joshuu Goodalla (4:6, 3:6). Vo štvorhre podvečer bude hrať Igor Zelenay po boku Čecha Petra Pálu.

Dvadsaťšesťročný zvolenský rodák Beck, k 16. júnu 230. v počítačovom poradí, pred pondelkom viedol nad čoskoro 31-ročným Mirným (nar. 6. júla 1977 v Minsku) v bilancii vzájomných duelov 1:0. Delovým podaním povestnú niekdajšiu jednotku deblového renkingu zdolal pred štyrmi rokmi na tvrdom povrchu v Indianapolise 6:4, 7:6 (5). Práve v sezóne 2004 sa Slovák prebojoval až do 3. kola wimbledonskej hlavnej súťaže, v ktorom nestačil na Belgičana Xaviera Malissa (3:6, 3:6, 4:6). Teraz išlo o súboj dvoch niekdajších členov širšej svetovej špičky: Beck figuroval aj na singlovom 36. mieste a Mirnyj na 18. pozícii.

Žreb kvalifikácie wimbledonskej dvojhry žien sa uskutoční neskôr v pondelok. Predstaviť by sa mala Magdaléna Rybáriková. Otáznik visí nad "zmestením sa" Martiny Suchej, Zuzany Kučovej, prípadne Lenky Wienerovej. Právo účasti priamo v hlavnej súťaži dvojhry na základe renkingového postavenia majú Dominik Hrbatý, Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková.


Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:

Max Mirnyj (Biel.) - Karol Beck (SR) 6:4, 6:4


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon - Beckova prehra v 1. kole kvalifikácie dvojhry