Najslabší klub Premier League odvolal trénerskú dvojicu

Pardew na lavičke Newcastlu.
Pardew na lavičke Newcastlu. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. apr 2018 o 13:12

Tím West Bromwich dočasne povedie Darren Moore.

WEST BROMWICH. Vedenie klubu najvyššej anglickej futbalovej súťaže West Bromwich Albion v pondelok ukončilo spoluprácu s trénerom Alanom Pardewom a jeho asistentom Johnom Carverom.

"Chceme sa poďakovať Alanovi a Johnovi za ich úsilie vynaložené v prospech West Bromwichu Albion. K tomuto rozhodnutiu sme dospeli po vzájomnej dohode," uviedli predstavitelia klubu vo svojom vyhlásení. Informovala o tom agentúra AP.

V sobotňajšom stretnutí 32. kola prehral WBA na domácom ihrisku s FC Burnley 1:2 a šesť zápasov pred koncom Premier League je na chvoste tabuľky. Na záchranu mu chýba až desať bodov, alternatíva zostupu do druhej ligy je čoraz pravdepodobnejšia.

Pardew prišiel namiesto Tonyho Pulisa v novembri, keď bol West Brom dva body nad pásmom zostupu, uspel však iba v jednom z osemnástich stretnutí na lavičke. Jeho zverenci prehrali v uplynulých ôsmich dueloch.

Mužstvo dočasne prebral Darren Moore, WBA sa najbližšie stretne v sobotu so Swansea City, jeho súper tiež musí bojovať o zachovanie si elitnej príslušnosti.

Podľa BBC by sa nástupcom Pardewa mohol stať niekto z bývalých hráčov, buď Derek McInnes, ktorý momentálne vedie škótsky Aberdeen, alebo Michael Appleton, ten je asistent Claudea Puela v Leicestri City.

West Brom nedávno podstúpil aj zmeny vo vedení, keď odišli predseda John Williams a výkonný riaditeľ Martin Godman. Klub sa vo februári zaoberal incidentom z Barcelony, kde polícia vypočula kvarteto hráčov Gareth Barry, Jonny Evans, Jake Livermore a Boaz Myhill v súvislosti s odcudzením taxíka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Najslabší klub Premier League odvolal trénerskú dvojicu