Washington je stále v hre. Porazil Rangers

Pravý krídelník Washingtonu Capitals Matt Bradley (10) sa teší z gólu za chrbát brankára New York Rangers Henrika Lunqvista (30). Vpravo Chris Drury.
Pravý krídelník Washingtonu Capitals Matt Bradley (10) sa teší z gólu za chrbát brankára New York Rangers Henrika Lunqvista (30). Vpravo Chris Drury. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. apr 2009 o 10:41

Hokejisti Capitals zvíťazili v 5. zápase série prvého kola play off NHL nad New Yorkom Rangers 4:0 a stále sa držia v hre o Stanleyho pohár.

NEW YORK. V jedinom piatkovom stretnutí 1. kola play-off kanadsko-americkej hokejovej NHL zvíťazili hráči Washington Capitals nad New York Rangers na domácom ľade hladko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) a v sérii znížili stav na 2:3 na zápasy.

"Caps" predviedli pred vlastnými fanúšikmi svoj najlepší výkon vo vyraďovacích bojov proti "jazdcom", ktorých zatienili po všetkých stránkach. "Toto je náš spôsob hry, nikdy, za žiadneho stavu sa nevzdávame. Budeme bojovať ďalej, pretože milujeme takéto situácie, aj keď je to pre nás veľmi náročné," vyhlásil ruský útočník Washingtonu Alexander Ovečkin, autor jedného presného zásahu a druhá hviezda duelu. Slovenský obranca Capitals Milan Jurčina v piatok strávil na ľade takmer 17 minút, na svoje konto si pripísal jeden plusový bod.

Vo vynikajúcom svetle sa opäť predstavil mladý 20-ročný nováčik v bránke Capitals Simeon Varlamov. Ruský gólman vychytal už svoj druhý shutout v sérii, oba znamenali pre mužstvo z hlavného mesta USA víťazstvo v pomere 4:0. Naopak, v zápase číslo 5 sa nedarilo jeho švédskemu náprotivku Henrikovi Lundqvistovi. Ten sa musel červenať najmä pri druhom góle domácich, keď ho Matt Bradley prekonal nahodením z pravého rohu ihriska tesne pred bránkovou čiarou.

"Bol to môj gól. O tom niet žiadnych pochýb," zhodnotil situáciu 27-ročný Lundqvist, ktorý v prvých štyroch súbojoch série zlikvidoval 141 zo 149 striel víťaza Juhovýchodnej divízie.

"Nepokúšal som sa skórovať a ani som si nemyslel, že to tam padne. Iba som nahadzoval puk smerom na bránku. Niekedy máte aj proti vynikajúcim brankárom šťastie a skončí to v sieti," opisoval svoj druhý presný zásah v stretnutí krídelník Bradley, prvá hviezda súboja. Nádherným gólom do siete súpera sa v 40. min prezentoval ruský útočník Alexander Ovečkin. Dvadsaťtriročný Moskovčan prevzal puk na vlastnej modrej a potom si s ním v útočnom pásme robil, čo chcel. Dostal sa cez dvoch hráčov New Yorku a vzápätí puk dopravil tiesnený Aaronom Vorosom za chrbát hosťujúceho gólmana.

"Bol to naozaj pekný kúsok," pochválil svojho zverenca tréner Washingtonu Bruce Boudreau. Šieste stretnutie tejto série je na programe v nedeľu 26. apríla v newyorskej Madison Square Garden, prípadný siedmy zápas sa uskutoční v utorok 28. 4. opäť vo Verizon Center vo Washingtone.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington - New York Rangers 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) - stav série 2:3

Góly: 5. Bradley (Gordon, M. Green), 13. Bradley (Laich, Poti), 25. Siomin (Bäckström), 40. Ovečkin (Fiodorov).

Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Brashear na 10 min za hrubosť - Orr na 10 min za hrubosť, Voros na 10 min za nešport. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 21:20, brankári: Varlamov - Lundqvist (41. Valiquette). Diváci: 18 277.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington je stále v hre. Porazil Rangers