Ward kritizuje Cháru: Nezachoval sa férovo

Zdeno Chára v čiernom
Zdeno Chára v čiernom (Autor: SITA/AP)
TASR|20. okt 2011 o 13:50

Brankár Caroliny na adresu slovenského obrancu. "Chára nebol statočný," myslí si po tom, ako v dueli Bostonu s Hurricanes Chára nahradil robustný hokejista pri potýčke spoluhráča Hortona.

Brankár Caroliny Hurricanes kritizuje slovenského obrancu. "Chára nebol statočný," myslí si.

BOSTON. Gólmanovi Hurricanes sa po vzájomnom utorňajšom súboji v zámorskej NHL nepáčilo, že kapitán Bostonu v druhej tretine prikorčuľoval pred Wardovu bránku, kde sa do seba pustili Nathan Horton a Jay Harrison a hosťujúcemu obrancovi Harrisonovi uštedril pár úderov.

Wardovi vyjadril nespokojnosť najmä s tým, že Harrison prichádzajúcu ranu nevidel. "Myslím si, že chlap, čo meria dva a pol metra, by nemal takto skákať do hráčov. V mojich očiach to nie je príliš statočné," kritizoval Cháru, ktorému ešte po doznení šarvátky išiel aj osobne dohovoriť.

To bolo ale zase proti srsti brankárovi Bostonu Tuukkovi Raskovi, ktorý za Wardom prekorčuľoval celé klzisko. "Rask ma prekvapil, no nebral som to ako vážnu hrozbu. Srdce mi určite nezačalo biť rýchlejšie, nebudem predsa s Raskom strácať čas," komentoval konanie náprotivka Ward.

Chára si za incident vyslúžil dve minúty za provokáciu, päť minút za bitku a ďalších desať za nešportové správanie. Nie všetci v zámorí ale zdieľali s Wardom rovnaký názor.

"Nie je ľahké byť takým mohutným a Zdeno Chára o tom niečo vie. Často ho obviňujú, že svoju fyzickú prevahu využíva neférovým spôsobom, no na druhej strane, ak by nehral fyzicky, dočkal by sa kritiky zo strany fanúšikov Bruins. Jednoducho je v situácii, z ktorej nemôže vyjsť víťazne."

"Určite nemal Harrisona udrieť od boku, ale toto je hokej a práve Chára už takých úderov schytal nespočetne veľa," zastával sa slovenského obrancu publicista nesn.com Michael Hurley.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ward kritizuje Cháru: Nezachoval sa férovo