Tréner Walesu nechce zajatecký tábor. Bale ide na ME zvíťaziť

Tréner Walesu Coleman je nákazlivo ambiciózny.
Tréner Walesu Coleman je nákazlivo ambiciózny. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|10. jún 2016 o 08:00

Zápas proti Slovákom je pre nás najdôležitejší od roku 1958, tvrdí tréner Walesu.

VICHY. Wales, to bol dlhé roky prekliaty tím. Aj keď mal snáď v každej generácii minimálne jedného špičkového hráča, prehrýzol sa iba na jediný svetový šampionát - do Švédska v roku 1958. Potom prišla doba temna, svetové aj európske šampionáty ostrovnému národu unikali.

Až doteraz. V sobotu sa Wales prvýkrát v dejinách predstaví na majstrovstvách Európy a ihneď v úvode čelí Slovákom.

„Všetci sa pýtate na Angličanov, ale s nimi budeme hrať až na budúci štvrtok. Slováci nás čakajú už teraz v
sobotu a kým to s nimi neukončíme, nechcem počuť o ničom inom. Angličania ma momentálne nezaujímajú, len Slováci. Zápas proti nim bude pre Wales najdôležitejší od roku 1958. Preto dáme do toho všetko, čo je v nás,“ vravel tréner Walesu Christopher Patrick Coleman.

Bývalý obranca, ktorého kariéru predčasne ukončilo ťažké zranenie kolena, už vo tridsiatich troch viedol Fulham v Premier League - ako najmladší manažér v histórii ligy.

Od januára 2012 trénuje výber svojej rodnej krajiny a fanúšikovia už dávno zabudli, že pri jeho druhom zápase na lavičke utrpel Wales hanebný výprask 1:6 od Srbska. Coleman totiž po slabšom rozjazde a neúspechu v kvalifikácii o svetový šampionát v Brazílii sústredil všetky sily na boj o Euro 2016.

Nechce zajatecký tábor

Napriek prísnym bezpečnostným opatreniam dal hráčom voľnosť. „Nechcem, aby boli každý deň zamknutí na izbách. Viem, že moji hráči na to nie sú zvyknutí. Môžu chodiť von, ale nech dodržiavajú stanovené časy. Z tímového hotela sa nesmie stať zajatecký tábor," dodal kouč Walesanov.

Napumpoval do hráčov zdravé sebavedomie. Drzosť, pokoru a hlavne taktickú šikovnosť. Ľudový tréner

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Tréner Walesu nechce zajatecký tábor. Bale ide na ME zvíťaziť