Vždycky sa snažím ísť po ukončenie. Teraz do toho dám ale oveľa viac, hovorí Lucie Pudilová

Dávid Lukáč|30. júl 2019 o 02:00

Česká bojovníčka bude v sobotu čeliť ďalšej ťažkej súperke.

Už v sobotu sa na turnaji UFC on ESPN 5 predstaví jediná česká bojovníčka v UFC, Lucie Pudilová (8-4). Na podujatí v americkom Newarku ju preverí sestra slávnejšej Valentiny, Antonina Shevchenko (7-1).

O tom, že zápas netreba nechávať v rukách rozhodcov sa už Lucie presvedčila viackrát. Teraz však chce svoje úsilie o ukončenie ešte znásobiť a vyhrať pred limitom. „Vždycky sa snažím ísť po ukončenie, občas to nevyjde, ale teraz do toho dám oveľa viac,“ povedala na tlačovej konferencií v rámci turnaja Oktagon 13.

Sestry Shevchenkové sú známe výborným bojom v postoji a to by mala byť voda na mlyn aj pre Pudilovú. „Pre mňa je ideálne, že je postojárka, pretože ja som tiež postojárka a to mi sedí.“

Lucie priznala, že s ponukou na zápas neotáľali, no známe meno zarezonovalo. „Keď sme sa pozreli na jej zápasy, tak sme to vzali hneď,“ hovorí.

Česká bojovníčka miluje divoké prestrelky a svojmu štýlu chce ostať verná aj v tomto zápase. „Pre mňa je najlepšie, keď to zo začiatku zbláznim. Ak to bude také, že tam bude všetko lietať, myslím, že sa cez to dostanem lepšie ako ona. To je moja hlavná taktika, ísť tam agresívne hneď od začiatku.“

Na sparingy Lucie nehľadala ženy s podobným štýlom, aký preferuje Shevchenko, no pomohli tradiční sparingpartneri. „Na box mám skôr chlapov. Ona má ľavý guard, tak mi občas prehodili ten guard. Je to nepríjemné, lebo sa bude horšie triafať,“ hovorí o súperke Lucie Pudilová.

Cez víkend sa tak môžeme tešiť na súboj, ktorý by mohol byť vďaka atraktívnym bojovým štýlom oboch bojovníčok ašpirantom na zápas večera.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vždycky sa snažím ísť po ukončenie. Teraz do toho dám ale oveľa viac, hovorí Lucie Pudilová