Vyzeralo to, že stavajú snehuliakov. Rusnák v šialených podmienkach žiaril

(Autor: Twitter)
SITA|9. apr 2017 o 10:24

Slovenský futbalista strelil po prestupe do Spojených štátov svoj prvý gól. Okrem toho na ďalšie dva prihral.

SANDY. Herne nezabudnuteľný a z pohľadu počasia bizarný futbalový večer zažil Albert Rusnák v sobotňajšom súboji MLS Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps.

Slovenský reprezentant bol pri všetkých troch góloch svojho tímu pri víťazstve 3:0. Prvý sám strelil, na ďalšie dva prihral. A významne sa pričinil o zmazanie čiernej série trinástich zápasov Realu Salt Lake bez víťazstva.

MLS - sobota:

Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps 3:0 (0:0)

/Albertt Rusnák hral za domácich celý zápas, v 54. minúte dal gól/

Zápas sa hral v náročných podmienkach na snehom pokrytom trávniku štadióna Rio Tinto v Sandy, kde sa v prvom polčase prehnala búrka, ktorá sa neskôr zmenila na snehovú fujavicu.

V takomto počasí sa však Rusnák cítil výborne, keďže po prestávke práve on rozhodol zápas. Najprv si v 54. minúte nabehol na center Joaa Platu, v šestnástke si prehodil loptu na pravú nohu a prízemnou strelou k bližšej žrdi strelil prvý gól.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar si týmto otvoril strelecký účet v tíme Real Salt Lake, kam začiatkom tohto roka prestúpil z holandského Groningenu.

Šialené podmienky

To však v podaní Rusnáka zďaleka nebolo všetko. Mohol ešte pridať ďalší gól, ale brankár hostí David Ousted vytlačil jeho strelu nad bránku.

Neskôr sa dočkal gólových asistencií. V 74. minúte práve po jeho centri za chrbát hosťujúcej obrany Jura Movsisian pridal druhý gól domácich a napokon v 78. minúte Luke Mulholland po rohovom kope Rusnáka pečatil na 3:0.

Pred týmto stretnutím Real Salt Lake naposledy zvíťazili 27. augusta 2016 nad Coloradom 2:1. Z ďalších trinástich zápasov uchmatli iba päť remíz.

"Toto boli najviac šialené podmienky, v akých som hral futbal," povedal Albert Rusnák v rozhovore na klubovom webe rsl.com.

"V prvom polčase to bol vietor, v druhom sa pridal aj sneh. Práve po zmene strán sme však dosiahli tri góly a už aj predtým si utvorili ešte množstvo šancí. Som veľmi rád, že som strelil svoj prvý gól v tejto súťaži a pridal aj asistencie. Najdôležitejšie je, že sme ukázali obrovskú snahu a hlad po víťazstve."

Nedal sa hrať normálny futbal

Ak predviedol v takýchto ťažkých podmienkach taký skvelý výkon, čo potom môžeme od neho očakávať v peknom počasí?


Jura Movsisian, spoluhráč Alberta Rusnáka

Armén Movsisian nešetril chválou na svojho slovenského spoluhráča.

"Stále si len zvyká na túto súťaž. Ak predviedol v takýchto ťažkých podmienkach taký skvelý výkon, čo potom môžeme od neho očakávať v peknom počasí?," položil rečnícku otázku Movsesian na webe sltrib.com.

Tréner Salt Lake Mike Petke na margo snehovej fujavice, v ktorej sa hralo, povedal: "Vyzeralo to, že staviame snehuliakov, keď sa sneh neustále nabaľoval na loptu. Každá prihrávka bola spomalená, v druhom polčase sa nedal hrať normálny futbal. Napriek tomu sme strelili tri góly, čo si veľmi vážim. Predviedli sme nasadenie, túžbu a srdce."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vyzeralo to, že stavajú snehuliakov. Rusnák v šialených podmienkach žiaril