Kanada po ročnej odmlke opäť vyhrala Spenglerov pohár, zdolala Třinec

Kanadskí hokejisti na Spenglerovom pohári.
Kanadskí hokejisti na Spenglerovom pohári. (Autor: AP/Melanie Duchene)
TASR|31. dec 2019 o 14:58

Za Třinec hralo aj niekoľko Slovákov.

DAVOS. Hokejisti Kanady vybojovali rekordný 16. triumf na Spenglerovom pohári v Davose. V silvestrovskom finále 93. ročníka prestížneho turnaja si poradili s českým šampiónom HC Oceláři Třinec 4:0.

Třinec držal s favorizovaným súperom krok iba do polovice stretnutia, potom sa Kanaďania gólovo presadili v presilovkách trikrát v priebehu štyroch minút.

Tromi bodmi (2+1) prispel k triumfu Dustin Jeffrey, gól a asistenciu si v drese zámorského tímu pripísal útočník HK Nitra Kris Versteeg.

V drese Třinca nastúpili aj slovenskí útočníci Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko, vo finále ale absentoval ich krajan z obrany Martin Gernát.

Český klub naposledy vyhral Spenglerov pohár ešte v roku 1982, vtedy uspela Dukla Jihlava. Vo finále bola naposledy Sparta Praha v roku 2004.

Tím Kanady sa vo finále predstavil piatykrát za sebou, po triumfoch v rokoch 2015 až 2017 prehral vlani v boji o celkové prvenstvo s KalPou Kuopio.

Spolu má na konte 16 víťazstiev, o jeden viac ako domáci Davos.

Spenglerov pohár 2019 - finále:

Kanada - HC Oceláři Třínec 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Kanada po ročnej odmlke opäť vyhrala Spenglerov pohár, zdolala Třinec