Skvelý večer pre Fehérváryho. Vyhlásili ho za hviezdu zápasu

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR)
SITA|3. nov 2019 o 09:03

V AHL sa predstavili štyria Slováci a všetci si pripísali minimálne jeden bod.

BRATISLAVA. Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil gól, pridal aj asistenciu a výrazne sa podieľal na triumfe hokejistov Hershey nad súpermi z Providence 5:3 v sobotňajšom zápase American Hockey League (AHL).

Iba 20-ročný Fehérváry sa stal treťou hviezdou, na strane Providence si o štyri roky starší Róbert Lantoši pripísal asistenciu, ale aj štyri trestné minúty. Celkovo má v sezóne 7 kanadských bodov (3+4).

Peter Cehlárik nepomohol v tomto zápase Bruins. Jeden z troch najproduktívnejších hráčov Providence sa v sobotu predstavil v drese Bostonu proti Ottawe v NHL.

Stockton prehral s Tucsonom 3:4 po predĺžení. Domácim nepomohol ani zásah Adama Ružičku, ktorý v siedmej minúte tretej tretiny priebežne vyrovnal na 3:3.

Bol to vôbec prvý gól 20-ročného slovenského útočníka v zámorskej kariére v AHL, aktuálne má na konte 4 body z 10 zápasov v drese Stockton Heat. Jeho slovenský spoluhráč Martin Pospíšil do súboja s Tucsonom nezasiahol.

V sobotu hral aj Marián Studenič, ktorý si pripísal asistenciu. Jeho Binghamton však prehral na ľade Syracuse 2:3. Účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Košiciach Studenič v deviatich zápasoch v tejto sezóne AHL nazbieral tri body (2+1).

Sobotňajšie výsledky AHL - zápasy so Slovákmi:

Hershey - Providence 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)

/obranca Martin Fehérváry (Hershey) strelil 1 gól, na 1 gól prihral, trikrát vystrelil na bránku, pripísal si 2 plusové body, stal sa 3. hviezdou zápasu

útočník Róbert Lantoši (Providence) raz asistoval, trikrát strieľal na bránku, odsedel si 4 trestné minúty/

Syracuse - Binghamton 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)

/útočník Marián Studenič (Binghamton) raz prihrával na gól, mal 1 strelu, pripísal si 1 plusový bod/

Stockton - Tucson 3:4 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

/útočník Adam Ružička (Stockton) strelil 1 gól, dvakrát vystrelil, pripísal si 1 plusový bod/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Skvelý večer pre Fehérváryho. Vyhlásili ho za hviezdu zápasu