Vyšetrovanie Chárovho zákroku na Paciorettyho sa blíži ku koncu

TASR|30. júl 2011 o 12:52

Vyšetrovanie slovenského hokejistu Zdena Cháru v súvislosti s tvrdým zákrokom na hráča Montrealu Canadiens Maxa Paciorettyho sa pomaly blíži k záveru.

NOSTON.

Kapitán Bostonu Bruins sa spoločne so svojím právnikom stretol s vyšetrovateľmi 9. júla v Bostone, no voči čerstvému držiteľovi Stanleyho pohára sa neočakáva vznesenie obžaloby.

Spoločnosť Air Canada a VIA Rail boli jednými z hlavných sponzorov, ktorí hrozili NHL sankciami v prípade, že sa nebudú zaoberať prísnejšími trestami za údery do hlavy.

Keďže vedenie najprestížnejšej hokejovej ligy na svete Slováka nepotrestalo a Pacioretty sa medzičasom zotavil zo zranení, Chárovi nehrozia žiadne ďalšie sankcie. "Informoval ma Zdenov právnik, podľa ktorého to šlo dobre," vyhlásil generálny manažér medveďov Peter Chiarelli.

Chára počas stretnutia v Bell Centre narazil Paciorettyho tvrdo na mantinel. Pacioretty pri zákroku utrpel otras mozgu a zlomeninu krčnej chrbtice. Montrealská polícia začala zákrok vyšetrovať aj napriek Chárovmu tvrdeniu, že nechcel súpera zraniť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyšetrovanie Chárovho zákroku na Paciorettyho sa blíži ku koncu