Vylieči sa kľúčový obranca? Päť vecí, ktoré tréner Kozák rieši

Tomáša Hubočana už viac ako dva týždne trápi päta.
Tomáša Hubočana už viac ako dva týždne trápi päta. (Autor: TASR)
Pavol Spál|19. máj 2016 o 21:22

Futbalisti Slovenska vo štvrtok odštartovali záverečnú prípravu pred júnovými majstrovstvami Európy. Vybrali sme päť vecí, ktoré tréner národného tímu Ján Kozák rieši.

1. Ktorých štyroch hráčov vyradí?

Kozák priznal, že si je v nominácii na majstrovstvá Európy (určí 23 hráčov) takmer istý v prípade 19 až 20 hráčov, takže o zvyšné tri či štyri miesta súperí sedem až osem hráčov, z toho traja nováčikovia z výberu do 21 rokov. 

V obrane sa podľa nás o jedno neisté miesto zrejme pobije odskúšaný Lukáš Tesák z Kajratu s dvadsaťročným nováčikom Milanom Škriniarom.

Najväčší boj bude medzi stredopoliarmi a útočníkmi, kde sa rozhodne asi medzi touto päticou: Erik Sabo, Ján Greguš, Matúš Bero, Adam Zreľák, Stanislav Šesták.

Kozák sa netají, že verí skôr odskúšaným hráčom, ktorí si postup na ME vybojovali. Ak však niekto z nováčikov v príprave výraznejšie vyskočí, jeho účasť vo Francúzsku je reálna. Každý tréner chce mať na jeden post minimálne dve alternatívy a rozhodujúci vplyv môže mať univerzálnosť hráčov. 

2. Bude Hubočan fit?

Najciteľnejšie sa javí zranenie Tomáša Hubočana, ktorého trápi už viac ako dva týždne päta. „Hubočan nie je v najlepšom stave, má individuálny program, päta je svinstvo,“ povzdychol si Kozák.

Hubočan patrí dlho medzi piliere obrany a je dôležitým mužom v Kozákových plánoch i jeho taktike. Cez jeho priestor súperi prenikali veľmi ťažko, aj preto mal viac priestoru na útočenie krídelník Vladimír Weiss. 

Tomáš Hubočan (vľavo) je dôležitým hráčom tímu Jána Kozáka.
Tomáš Hubočan (vľavo) je dôležitým hráčom tímu Jána Kozáka. (Autor: TASR)

V apríli si po nebezpečne vyzerajúcom páde zranil členok Michal Ďuriš. Najproduktívnejší hráč majstrovskej Plzne sa však v závere sezóny nečakane rýchlo vrátil na trávnik. „Asi nastúpil predčasne. Nie je v

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Vylieči sa kľúčový obranca? Päť vecí, ktoré tréner Kozák rieši