Slovensko na MS v hokeji 2023
Slovensko
MS v hokeji 2023
12.05.2023, Skupina B
2 - 3
2:3, 0:0, 0:0
Česko na MS v hokeji 2023
Česko

Vrah pre Čechov, hrdina pre Slovákov. Aké známky dostali hokejisti za zápas proti Česku?

Filip Chlapík ostal po hite od Patrika Kocha v zápase majstrovstiev sveta otrasený.
Filip Chlapík ostal po hite od Patrika Kocha v zápase majstrovstiev sveta otrasený. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. máj 2023 o 11:35

Ako ste hodnotili hráčov v zápase proti Česku?

RIGA. Slovenskí reprezentanti v otváracom dueli majstrovstiev sveta prehrali proti Česku 2:3. Vo vyrovnanom zápase padli všetky góly už v prvej tretine.

Podľa hlasovania čitateľov bol najlepším hráčom Slovenska v zápase obranca Patrik Koch, dostal 8 z maximálnych 10 bodov. Svojim výkonom zaujal, na ľade ho bolo vidno.

Predviedol viacero tvrdých zákrokov, vrátane toho na Filipa Chlapíka, po ktorom sa nejeden český fanúšik dožadoval presilovky. Český brankár Dominik Frodl na Twitteri označil zákrok ako "vraždu na hlavu".

Koch balansoval na hrane pravidiel, ale tímu veľmi pomáhal. Bránil dobre, za stavu 2:3 zastavil strelu Tomášeka do prázdnej brány a zabránil istému gólu. Aj keď kvôli vysokej hokejke, ktorá strele predchádzala, by zrejme neplatil.

Kontroverzným hráčom v zápase bol aj Mislav Rosandič. Tomu sa po zákroku kolenom na Černocha skončil zápas už v prvej tretine. V oficiálnych štatistikách má ale aj gól. Práve vlastný gól českého brankára Hrubca pripísali jemu, keďže sa dotkol puku ako posledný Slovák.

Vo fanúšikovskom hodnotení zrejme prevážilo jeho vylúčenie, dostal 5,4 bodov. Spomedzi obrancov obstál horšie len Adam Jánošík. S 5,2 bodmi obstál najhoršie spomedzi všetkých hráčov z výberu Craiga Ramsayho.

V pozitívnom svetle sa spomedzi bekov ukázali Mário Grman a Samuel Kňažko, ktorým to vynieslo 6,8 bodov.

Po vylúčení Rosandiča dostal väčší herný priestor aj mladík František Gajdoš a nepočínal si zle. V hlasovaní dostal známku 6,5.

V útoku zaujal Oliver Okuliar. Aktívny útočník hrajúci vo štvrtom útoku pútal pozornosť, za ktorú si vyslúžil 7,7 bodov, najviac spomedzi útočníkov. V zápase sa veľmi páčil aj Mariánovi Gáboríkovi, ktorý duel hodnotil pre RTVS.

Oliver Okuliar pred brankárom Šimonom Hrubcom v zápase Slovensko - Česko.
Oliver Okuliar pred brankárom Šimonom Hrubcom v zápase Slovensko - Česko. (Autor: TASR/AP)

7,5 bodov dostal strelec prvého slovenského gólu Martin Chromiak. So 6,9 bodmi zaujal Pavol Regenda.

Najmenej výrazní boli vpredu Peter Cehlárik a Alex Tamáši, ktorí dostali zhodne 5,4 bodov. Viac sa určite čaká aj od kapitána Mareka Hrivíka. Ako líder bude chcieť tím potiahnuť. Za výkon proti Česku dostal 5,7 bodov.

Brankár Stanislav Škorvánek nezačal svoj debut na veľkom medzinárodnom turnaji najlepšie. V prvej tretine inkasoval až trikrát. Na rýchle tempo si musel zvykať a viackrát sa nestihol presúvať zo strany na stranu.

V druhej a tretej tretine ale neinkasoval a držal tím v hre o body. Vyzeral viac uvoľnený. Jeho výkon ste oznámkovali v priemere číslom 5,5.

Pozrite si kompletné výsledky hlasovania:


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Vrah pre Čechov, hrdina pre Slovákov. Aké známky dostali hokejisti za zápas proti Česku?