Vůjtek po majstrovstvách sveta skončí, nahradí ho Jandač

Vladimír Vůjtek prevzal český národný tím po majstrovstvách sveta 2015.
Vladimír Vůjtek prevzal český národný tím po majstrovstvách sveta 2015. (Autor: SITA)
TASR|14. jan 2016 o 18:44

V minulosti viedol slovenskú reprezentáciu a v roku 2012 s ňou získal strieborné medaily. Vlani Vladimír Vůjtek prevzal český národný tím. Zmluvu uzavrel len na jednu sezónu a zatiaľ to vyzerá tak, že ju dodrží.

PRAHA. Novým hlavným trénerom českej hokejovej reprezentácie sa stane od nasledujúcej sezóny Josef Jandač. Súčasný kouč Sparty Praha podpíše so zväzom dvojročnú zmluvu a na poste vystrieda Vladimíra Vůjteka.

Vo štvrtok o tom informoval portál isport.blesk.cz.

Jandač na konci prebiehajúcej sezóny skončí ako tréner Sparty a bude sa venovať výhradne národnému výberu. Ten povedie už na Svetovom pohári.

"Jeho prvou úlohou bude zostaviť realizačný tím na budúcu sezónu a v stanovenom termíne pripraviť spolu s asistentmi základnú nomináciu na Svetový pohár," povedal prezident hokejového zväzu Tomáš Král.

Jandač v súčasnosti pôsobí ako Vůjtekov asistent. Podľa pôvodného plánu mal úvodnú zostavu na SP vybrať práve bývalý tréner slovenskej reprezentácie. Šestnásťčlenný menoslov mal zverejniť do 1. marca.

Konečný výber dvadsiatich korčuliarov a troch brankárov musia krajiny nahlásiť do 1. júna.

Aj takto vyzeral tréning hráčov Sparty pod vedením Josefa Jandača.

Šesťdesiatosemročný Vůjtek absolvuje posledný turnaj ako hlavný tréner na májových MS v Rusku. Nie je vylúčené, že pri reprezentácii zotrvá v inej funkcii.

"Sme dohodnutí, že pokiaľ by Vladimír Vůjtek zmenil svoje rozhodnutie uzavrieť zmluvu len na túto sezónu a mal by záujem pokračovať ako člen realizačného tímu, môžeme s ním počítať aj po majstrovstvách sveta," dodal Král.

Vladimr Vjtek udl pokyny na trninku.

Posted by Česká hokejová reprezentace on 5. november 2015

Vůjtek viedol slovenskú reprezentáciu od roku 2011 do roku 2015. Na MS 2012 v Helsinkách s ňou získal strieborné medaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek po majstrovstvách sveta skončí, nahradí ho Jandač