Vstupenky na Slovákov sú stále v predaji. Derby proti Česku stojí menej než duel s Lotyšmi

Fanúšikovia Slovenska počas MS v hokeji.
Fanúšikovia Slovenska počas MS v hokeji. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|17. apr 2023 o 09:45

MS v hokeji 2023 sa konajú od 12. do 28. mája v Rige a v Tampere.

BRATISLAVA. Vstupenky na zápasy majstrovstiev sveta v hokeji 2023 sú v predaji a stále sú k dispozícii aj voľné miesta na zápasy slovenských hokejistov. 

Slovensko hrá zápasy v skupine B v Rige na štadióne Arena Riga s kapacitou 10300 divákov. 

Tento rok sa šampionát mal pôvodne konať v Petrohrade. Po ruskej agresii na Ukrajine však Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) odobrala Rusku právo organizovať turnaj a určila nové dejisko – Lotyšsko (Riga) spoločne s Fínskom (Tampere). 

V oboch mestách sa hral hokejový šampionát v posledných dvoch rokoch. V Tampere sa hralo vlani, v Rige sa konal covidový šampionát v roku 2021.

Zápasy v A skupine aj stretnutia vyraďovacej časti v Tampere uvidí naživo viac divákov. Kapacita Nokia Areny je približne o tritisíc divákov vyššia ako kapacita Areny Riga. 

Na Čechov od 69 eur

Slovensko odohrá v Rige zápasy proti Česku, Lotyšsku, Kanade, Švajčiarsku, Kazachstanu, Slovinsku a Nórsku.  

Mesiac pred začiatkom turnaja sú k dispouzícii vstupenky na všetky zápasy slovenského tímu v základnej skupine. 

Najdostupnejšie sú proti relatívne slabším súperom – Slovinsku a Nórsku. Na tieto zápasy sú ešte k dispozícii najlacnejšie vstupenky v hodnote 29 eur.

Na ďalšie zápasy sú vtupenky z tejto kategórie už vypredané. 

Za zápasy proti Česku, Kanade a Kazachstanu zaplatí fanúšik od 69 do 89 eur. 

Najdrahšie vstupné je na zápas proti domácemu tímu a proti Švajčiarsku vo výške od 89 do 135 eur. 

Finále aj semifinále bude vo Fínsku

Hoci organizátori šampionátov zvyknú dávať k dispozícii aj balíčky vstupeniek napríklad na oba zápasy v rámci jedného dňa, v Rige nie sú takéto balíčky k dispozícii. 

Zatiaľ sú k dispozícii aj vstupenky na všetky zápasy vyraďovacej časti. Na finále stoja vstupenky od 285 do 415 eur. Dva štvrťfinálové zápasy, semifinále aj oba zápasy o medaily sa odohrajú v Tampere.  

V Rige sa odohrajú dva štvrťfinálové zápasy.

Vstupenky na mnohé zápasy skupiny A sú stále k dispozícii. Napríklad na duel Švédsko - USA sú ešte vstupenky od 44 eur. V A skupine hrajú svoje zápasy tímy Fínsko, USA, Švédsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsko, Rakúsko a Maďarsko.

Tampere je však od Rigy vzdialené približne 550 kilometrov. Autom bude cesta aj s prepravou trajektom trvať vyše 10 hodín. Jednosmerná letenka z Rigy do Tampere stojí okolo 120 eur. 

Pri predaji platí, že jedna osoba si môže zakúpiť maximálne 6 vstupeniek. Deti do 6 rokov majú vstup na zápas voľný, ale sú bez nároku na sedadlo a musia byť v sprievode dospelej osoby.

Vstupenky si môžete kúpiť na tomto odkaze >>>



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Vstupenky na Slovákov sú stále v predaji. Derby proti Česku stojí menej než duel s Lotyšmi