Vonnová sa rozhodla pre štart v slalome

SITA|13. feb 2009 o 17:09

Sobotňajší slalom žien vo Val d´Isere bude napokon aj s Američankou Lindsey Vonnovou.

VAL D´ISERE. Sériu dohadov o štarte dosiaľ najúspešnejšej účastníčky svetového šampionátu ukončila sama pretekárka, keď sa po sérii piatkových tréningových jázd rozhodla pre štart. Ruku s porezaným palcom

po kurióznom zranení pri otváraní šampanského by malo 24-ročnej zlatej medailistke zo zjazdu a super G zdobiť špeciálne vyhotovená dlaha.

"Lekár síce vravel, že tri mesiace by som nemala s rukou nič mimoriadne robiť, ale to si predsa nemôžem dovoliť. Ukončiť predčasne sezónu na jej vrchole a tesne pred koncom Svetového pohára nie je pre mňa žiadna alternatíva," uviedla Vonnová. Tréner amerických zjazdárok Jim Tracy doplnil jej slová. "Lindsey sa po absolvovaní tréningových jázd s bránkami spolu s manželom rozhodli, že pôjdu do toho. Ona chce veľmi uspieť a určite vie, čo robí."

Prvé kolo ženského slalomu je v sobotu 14. februára na programe od 10.00 h, druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad od 13.30 h. Obhajkyňou titulu je Češka Šárka Záhrobská. Medzi favoritky treba okrem Vonnovej zaradiť najmä líderku hodnotenia najtočivejšej disciplíny vo Svetovom pohári Nemku Mariu Rieschovú, skúsenú Fínku Tanju Poutiainenovú, ale aj Rakúšanky Kathrin Zettelovú a Michaelu Kirchgasserovú. Pôvodne mala byť v slalome slovenským tromfom Veronika Zuzulová. Navyše jej otec a tréner Timotej Zuzula mal byť staviteľom 1. kola. Zranenie kolena však 24-ročnú Bratislavčanku definitívne vyradilo nielen z majstrovského slalomu, ale aj zostávajúceho zvyšku sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová sa rozhodla pre štart v slalome