Vonnová sa opäť zranila. Na Novom Zélande si zlomila kosti v členku

V minulej sezóne si Lindsey Vonnová vybojovala dva malé krištáľové glóbusy za celkové víťazstvo v hodnoteniach zjazdu a super G.
V minulej sezóne si Lindsey Vonnová vybojovala dva malé krištáľové glóbusy za celkové víťazstvo v hodnoteniach zjazdu a super G. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. aug 2015 o 14:48

Pred uplynulou sezónou pre zranenia nesúťažila takmer rok. Vlani sa vrátila a získala dva malé krištáľové glóbusy. Teraz má Lindsey Vonnová opäť zdravotné problémy.

WANAKA. Americká zjazdárka Lindsey Vonnová sa opäť zranila. Počas štvrtkového tréningu si spôsobila zlomeniny kostičiek v členku.

Informovala o tom rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na facebookový status slávnej športovkyne.

Zostrih z minulej sezóny Lindsey Vonnovej.

Vonnová odpichla letnú časť prípravy na snehu na Novom Zélande - rovnako ako aj iní lyžiari, napríklad popredný slovenský slalomár Adam Žampa.

"Nanešťastie som počas tréningu na Novom Zélande padla. Mám v členku čosi zlomené a cestujem späť do štátov. Keď budem mať viac informácií, dám vedieť," hlási Vonnová na sociálnej sieti.

Aký lekársky zákrok bude nutný a aká pauza bude nasledovať, to ešte nie je známe.

france_alpine_skiing_world_cup6279322340_r2790_res.jpg

Lindsey Vonnová je kráľovnou rýchlostných disciplín. FOTO - TASR/AP.

Vonnová sa na súťažné svahy vrátila v decembri minulého roka po vynechaní začiatku sezóny. Na MS síce zlato nedobyla a nevyhrala ani veľký glóbus, ale podarilo sa jej získať malé za obe kĺzavé disciplíny - v zjazde siedmykrát a v super-G piatykrát v kariére.

Predtým súťažne pauzovala 349 dní. V roku 2013 si na MS poranila koleno, potom v nasledujúcej zime uponáhľala návrat a pre roztrhnuté väzy vynechala prakticky celú olympijskú sezónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová sa opäť zranila. Na Novom Zélande si zlomila kosti v členku