Vonnová nemá konkurenciu. Opäť vyhrala vo Svetovom pohári

TASR|23. jan 2010 o 11:22

Lindsey Vonnová nemá v predolympijskej fáze konkurenciu v kĺzavých disciplínach a v sobotu vyhrala aj piaty zjazd.

CORTINA D'AMPEZZO. Lindsey Vonnová nemá v predolympijskej fáze konkurenciu v kĺzavých disciplínach a v sobotu vyhrala aj piaty zjazd sezóny Svetového pohára. Americká lyžiarka slávila v talianskej Cortine d'Ampezzo šieste víťazstvo v kráľovskej alpskej disciplíne v sérii, lebo dominovala aj v marci vo finálovom týždni.

Vtedy zdvihla nad hlavu okrem veľkého aj malý glóbus za zjazd a teraz je opäť na ceste za ním. Napriek suverenite ho však ešte nemá vo vrecku, keďže jej prenasledovateľka, Nemka Maria Rieschová skončila na klasickej Tofane druhá (+0,42 s), pred dvojicou s rovnakou stratou 86 stotín, Švédkou Anjou Pärsonovou a Švajčiarkou Nadjou Kammerovou. Rieschová na 500-bodovú Vonnovú stráca v zjazde 184 bodov a do konca zimy sú na programe ešte tri súťaže. V celkovom poradí SP je Američanka vpredu o 76 bodov.

Vonnová vyhrala aj piatkový super-G a znamená to, že je na šnúre 8 triumfov v pretekoch kĺzavého programu SP, v 10 podujatiach za sebou nechýbala na stupňoch. V seriáli jazdí špičkovo aj točivé, teda slalomové súťaže. Úradujúca majsterka sveta v zjazde i super-G slávila v sobotu v Dolomitoch 30. triumf kariéry Svetového pohára a ôsmy v olympijskej sezóne. Pred dvoma týždňami sa v rakúskom stredisku Haus im Ennstal stala štvrtou zjazdárkou histórie SP s víťazným hetrikom v priebehu troch dní, v nedeľu to bude mať možnosť zopakovať, ak by vyhrala obrovský slalom, teda disciplínu, v ktorej jedinej jej chýba pódiové umiestnenie, hoci jazdí v prvej

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová nemá konkurenciu. Opäť vyhrala vo Svetovom pohári