Vonnová je najväčšou favoritkou superkombinácie

SITA|5. feb 2009 o 13:34

Američanka Lindsey Vonnová je hlavnou favoritkou piatkovej superkombinácie žien na jubilejných 40. majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach.

VAL D´ISERE. Američanka Lindsey Vonnová je hlavnou favoritkou piatkovej superkombinácie žien na jubilejných 40. majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo francúzskom Val d´Isere.

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2007/2008 a zároveň líderka priebežného poradia tohto prestížneho seriálu je už niekoľko dní vo fantastickej forme. K víťazstvám na minulotýždňových pretekoch SP v slalome a super G v nemeckom Garmisch-Partenkirchene pridala v úvodný súťažný deň šampionátu zjazdárov zlato zo superobrovského slalomu. Skvelú fazónu by chcela 24-ročná Američanka potvrdiť aj v piatkovej superkombinácii, ktorá pozostáva zo zjazdu a jedného kola slalomu.

"Cítim sa vynikajúco a samozrejme, že zo svojho úvodného úspechu v super G by som chcela vyťažiť čo najviac aj v ďalšom priebehu šampionátu. V tejto sezóne sa mi darí dosahovať dobré výsledky v technických aj rýchlostných disciplínach. Hoci sa cítim byť viac zjazdárkou, moje slalomové lyže sú výborné a práve bezchybný materiál mi pomáha k skvelým výkonom v technických disciplínach," uviedla pred piatkovými superkombinačnými pretekmi Vonnová.

Ďalšou adeptkou na zisk možno aj najcennejšieho kovu by mohla byť Švédka Anja Pärsonová. Práve táto severská univerzálka je obhajkyňou titulu majsterky sveta spred dvoch rokov zo švédskeho Aare a okrem Vonnovej sa práve ona tešila z víťazstva v superkombinácii v tomto ročníku SP. Pärsonová triumfovala v decembri 2008 v St. Moritzi a jej americká rivalka dominovala o mesiac neskôr v nemeckom Zauchensee. Švédka je so 160 bodmi aj líderkou kombinácie vo SP 2008/2009. K spolufavoritkám možno zaradiť aj mladé Švajčiarky Fabienne Suterovú a Laru Gutovú a aj skúsenejšiu Nemku Mariu Rieschovú. Tá síce v stredajšom tréningu zjazdu utrpela nepríjemný pád, ale podľa posledných informácií by mala byť v poriadku a pripravená nastúpiť. Zjazdárska veľmoc Rakúsko nominovalo na superkombináciu kvarteto Kathrin Zettelová (2. v Zauchensee), Elisabeth Görglovú, Annu Fenningerovú a Michaelu Kirchgasserovú.

Zjazdárska časť superkombinácie žien sa v piatok vo Val d´Isere začína o 11.00 h, slalomové jazdy prídu na rad o tri hodiny neskôr. Slovensko v tejto disciplíne nemá svoje zastúpenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová je najväčšou favoritkou superkombinácie