Vonnová ešte nevie, kedy začne sezónu

Lindsey Vonnová.
Lindsey Vonnová. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. okt 2015 o 11:43

Postavím sa na lyže, dám si zopár jázd a rozhodnem sa, uviedla americká lyžiarka.

SÖLDEN. Zatiaľ nie je isté, či sa americká zjazdárka Lindsey Vonnová predstaví v sobotňajšej ouvertúre novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom Söldene.

Čerstvo 31-ročná Vonnová sa len vo štvrtok po dlhšom čase prvýkrát postaví na lyže a v piatok sa rozhodne, či si trúfne na sobotňajší obrovský slalom. Zvažovať bude aj to, či sa cíti dostatočne fit po augustovom zlomenom členku na sústredení na Novom Zélande.

"Postavím sa na lyže, dám si zopár jázd a rozhodnem sa," napísala Vonnová prostredníctvom twitteru svojím fanúšikom. Narodeniny oslávila počas uplynulého víkendu na adrenalínovom leteckom podujatí Red Bull Air Race v Las Vegas, aktuálne len teraz smeruje do Európy.

Štvornásobná celková víťazka Svetového pohára a celkovo držiteľka 19 krištáľových glóbusov aj za sezónne prvenstvá v jednotlivých disciplínach SP má v posledných rokoch smolu na zranenia.

Po ťažkom páde počas MS 2013 v Schladmingu nútene musela vynechať zimné olympijské hry v Soči 2014 a neskôr aj viacero pretekov Svetového pohára.

V uplynulej sezóne sa však vrátila na súťažné svahy v plnej sile a v januári prekonala historický rekord Rakúšanka Annemarie Moserovej-Pröllovej (62) v počte víťazných pretekov vo Svetovom pohári. Aktuálne ich má na konte 67 a je rozhodnutá zostať v súťažnom kolotoči až do ZOH 2018 v Pjongčangu. V uplynulej sezóne si privlastnila malé glóbusy za celkový triumf v zjazde aj super G.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vonnová ešte nevie, kedy začne sezónu