Volejbalisti začnú po novom

30. sep 2006 o 00:00

BRATISLAVA – Volejbalová extraliga mužov i žien, ktorá štartuje dnes, bude mať inú podobu ako doteraz.

Základnú časť odohrá osem družstiev, vlaňajší majster i vicemajster sa do súťaže zapoja až v play off (2007). VKP Bratislava, Humenné (muži), Senica a Slávia UK Bratislava (ženy) budú dovtedy hrať Stredoeurópsku ligu, ktorá sa už začala.

Podľa umiestnenia v nej budú nasadené z prvého alebo druhého miesta. Takýto model je v štrnásťročnej histórii úplne nový.

Bude zaujímavé sledovať, ako kvarteto najlepších tímov zvládnu prechod z medzinárodnej do domácej súťaže a či nastane v ich výkonnosti výraznejší posun vpred. Vzhľadom na pravidelnú medzinárodnú konfrontáciu.

Neúčasť v domácej súťaži už teraz ľutujú v Senici. „Vlani sme žiadali, aby sme ju nemuseli hrať, no vtedy sme súhlas nedostali. Teraz máme popri legionárkach, ktoré budú ťahať družstvo na medzinárodnej scéne viac slovenských hráčok. V domácej lige si mohli dosýta zahrať a zlepšovať sa,“ vysvetlil tréner Seničaniek Vladimír Sirvoň.

V ženskej extralige je nováčikom Slávia VM Bratislava. Je to rezerva A –družstva Slávie, príležitosť pre talentované hráčky. Vedie ho Ľubomír Petráš, asistent pri ženskej reprezentácii.

Mužským nováčikom je Lovinit Lovinobaňa – Lučenec.(slo)

Volejbalový program

Extraliga, dnes – muži: Prešov – Žilina, Nové Mesto – Púchov, Zvolen – Nitra (všetky o 18.00), Malacky – Lovinobaňa (19.30), ženy: Nitra - Malacky, Pezinok - Slávia VM Bratislava, Žiar nad Hronom – Košice (všetky o 18.00), Doprastav Bratislava – Žilina (15.30).

Stredoeurópska liga, dnes – muži: VKP Bratislava – Karlovac (Chorv.) o 18.00, ženy: Senica – Maribor (Slovin.) o 18.00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti začnú po novom