Volejbalisti začali prípravu na olympijskú kvalifikáciu

(Autor: PRE SME – TIBOR SOMOGYI)
SITA|14. nov 2011 o 16:59

V zostave slovenských volejbalistov pred blížiacou sa predkvalifikáciou na olympiádu nahradil skúseného Richarda Nemca Matej Hukel.

POPRAD.- Slovenská volejbalová reprezentácia začala v pondelok so spoločnou prípravou na budúcotýždňový predkvalifikačný turnaj o postup na Hry XXX. olympiády v Londýne 2012.

Slováci už pod vedením nového reprezentačného trénera Štefana Chrtianskeho budú bojovať v Poprade o jedinú miestenku na májovú kvalifikáciu.

Nemec si musí vyriešiť rodinné záležitosti

Hlavný kormidelník SR musel v nominácii pristúpiť k jednej zmene, keď blokára Richarda Nemca nahradil Matej Hukel.

"Rišo Nemec sa ospravedlnil, pretože po návrate z Talianska si musí vyriešiť rodinné problémy. Ostatní hráči prišli podľa plánu, výnimkou je len Martin Sopko, ktorý príde neskôr. Teraz nás čakajú lekárske prehliadky a potom začíname s prípravou," povedal na pondelkovom zraze Štefan Chrtiansky.

"Mám z toho všetkého dobrý pocit, pretože nastupujem k tímu, ktorý už trochu poznám. Mužstvo v poslednom období niečo dokázalo, hráči sú na solídnej úrovni. Verím, že sa mi bude dobre pracovať, veľmi sa na to teším. Je to pre mňa česť a motivuje ma to."

Súpermi Rakúsko a Španielsko

Súpermi Slovenska v A-skupine budú Rakúsko a Španielsko, postup do semifinále si vybojujú prvé dva tímy. "Súperi sú prijateľní. So Španielmi by sme mali bojovať o to, kto postúpi z prvého miesta. Naším cieľom je samozrejme postúpiť a v máji zabojovať o postup na olympijské hry, čo je snom každého športovca. Kapitánom družstva bude Tomáš Kmeť. Je to vhodný typ, ktorý má v tíme svoje postavenie," doplnil Š. Chrtiansky.

Pre spomenutého kapitána Tomáša Kmeťa je popradské prostredie veľmi známe, keďže sa narodil v tomto meste. Na začiatku reprezentačnej akcie prezradil, že aj jeho cieľom je postup do ďalšej časti kvalifikácie.

"V domácom prostredí chceme zvíťaziť, súperi sú prijateľní. Myslím si, že by sme mali potvrdiť našu výkonnosť, postúpiť ďalej a v máji zabojovať o postup na olympiádu. Bude to ťažké, ale urobíme pre to všetko," prezradil čoskoro 30-ročný (nar. 1. decembra 1981) pilier obrany tímu nemeckej volejbalovej Bundesligy Berlín Recycling Volleys aj slovenskej reprezentácie. "Od posledného stretnutia národného tímu neuplynulo veľa času, takže stretnutie bolo príjemné, ako keby sme sa naposledy videli minulý týždeň. To čo sme v lete natrénovali, to sme nezabudli. Myslím si, že týždeň nám bude stačiť, aby sa späť vrátila naša súhra," doplnil Tomáš Kmeť.

Budúcotýždňový turnaj sa uskutoční v športovej hale Poprad Aréna. Postup do hlavnej fázy kvalifikácie si vybojuje iba celkový víťaz turnaja.

Nominácia volejbalistov Slovenska:

nahrávači: Branislav Skladaný (Generali Unterhaching/Nem.), Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen/Nem.)

smečiari: Lukáš Diviš (Lokomotiv Novosibirsk/Rus.), Róbert Hupka (Generali Unterhaching/Nem.), Martin Sopko st. (Al Nasr Dubaj/SAE), Štefan Chrtiansky ml. (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (Saint Quentin Volley/Fr.)

blokári: Tomáš Kmeť (Berlín Recycling Volleys/Nem.), Emanuel Kohút (Sisley Belluno/Tal.), Matej Hukel (UNICEF Bratislava), Jozef Piovarči (Dukla Liberec/ČR),

univerzálni hráči: Martin Nemec (Incheon/Kór.rep.), Milan Bencz (Rím Volley/Tal.)

liberovia: Roman Ondrušek (Chaumont sur Loire/Fr.), Matej Kubš (VKP Bratislava).

Náhradníci: Peter Michalovič (DHL Ostrava/ČR), Michal Sládeček (Remat Zalau/Rum.), Matej Paták (VKP Bratislava).

Program turnaja v Poprade:

22. novembra (utorok):

A-skupina: Slovensko - Rakúsko (18.00)

B-skupina: Čierna Hora - Turecko (20.30)

23. novembra (streda):

A-skupina: Španielsko - Slovensko (18.00)

B-skupina: Estónsko - Čierna Hora (20.30)

24. novembra (štvrtok):

A-skupina: Rakúsko - Španielsko (18.00)

B-skupina: Turecko - Estónsko (20.30)

25. novembra (piatok):

Semifinále:

1. semifinále (účasť Slovenska 18.00)

2. semifinále (20.30)

26. novembra (sobota):

Finále: víťazi sobotňajších semifinálových zápasov (18.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti začali prípravu na olympijskú kvalifikáciu