Volejbalistkám sa vzdialila účasť v semifinále, nad ich sily boli Češky

Volejbalistky Česka.
Volejbalistky Česka. (Autor: TASR)
TASR|31. máj 2023 o 18:45

Zverenky Michala Mašeka získali len jeden set.

Zlatá Európska liga žien, B-skupina

Česko - Slovensko 3:1 (16, -22, 20, 11)

Rozhodovali: Vinaliev (Bul.), Marschner (ČR), 1200 divákov

Slovensko: Koseková 2, Šepeľová 14, Hrušecká 2, Návratová 2, K. Fričová 13, Abrhámová 10, liberky Pállová a S. Jančová (Herdová 0, Dreisigová 3, Smiešková 0, Kohútová 0, Körmendyová 3)

ZLÍN. Slovenské volejbalové reprezentantky nestačili v druhom zápase Zlatej Európskej ligy na favorizované Česko a prehrali 1:3.

Družstvo trénera Michala Mašeka sa najbližšie stretne 14. júna o 20.00 h v Nitre v odvete federálneho derby. Do semifinále postúpi iba najlepší tím zo skupiny.

Slovenky dokázali uhrať vo svoj prospech iba druhý set.

Zlomový bol priebeh tretieho setu, keď za vyrovnaného stavu 10:10 prebrali iniciatívu domáce hráčky, ktoré postupne odskočili až na rozdiel piatich bodov.

Slovenky držali v štvrtom dejstve krok s Češkami iba do stavu 5:5, následne vypadli z herného rytmu, prehrali sedem bodov za sebou a bolo rozhodnuté. V ďalšom priebehu setu sa slovenské manko už len prehlbovalo.

Hlasy po zápase:

Michal Mašek, tréner SR: "Škoda, že sme nenadviazali na výkon, ktorý sme podali v Rumunsku. Češky hrali lepšie ako Rumunky, ale my sme neboli v istých situáciách dôslední a nebránili tak, ako by sme mali. Naše družstvo ešte nemá také skúsenosti, aby sme to zvládali.

Dokázali sme reagovať na zmenu situácie, ale stačilo to len na zisk jedného setu. Potom sme to už vzdali. Mali sme veľa dobrých momentov, ale rovnako aj tých zlých."

Karolína Fričová, reprezentantka SR: "Nebol to náš optimálny výkon. V zápase sme mali veľa pekných, ale aj nevydarených momentov. Nevedeli sme udržať dobrý výkon stabilnejšie. Jeden set sme odohrali veľmi dobre, ďalší slabšie. Na tomto musíme pracovať. Aj napriek tomu, že Češky boli kvalitnejším súperom ako Rumunky, mali sme zápas odohrať lepšie.

Škoda tretieho setu, v ktorom sme mali náskok, ale neudržali sme ho. Naopak, súperky stav vyrovnali a pridávali body na svoje konto. Duel si musíme zanalyzovať a poučiť sa z toho, aby sa to viac neopakovalo."

Tabuľka B-skupiny Zlatej Európskej ligy 2023

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalistkám sa vzdialila účasť v semifinále, nad ich sily boli Češky