Vo VKP Bratislava končí tréner aj športový riaditeľ, nástupca bude mať rýchlu premiéru

Tréner Matúš Kalný.
Tréner Matúš Kalný. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
TASR|2. feb 2022 o 14:58

Tím povedie do konca aktuálnej sezóny Juraj Tiňo.

BRATISLAVA. V slovenskom volejbalovom klube VKP Bratislava skončili hlavný tréner Matúš Kalný a športový riaditeľ Peter Kalný, ktorý zastával aj pozíciu asistenta trénera. Obaja prišli do tímu pred aktuálnou sezónou.

Extraligista o tom v stredu informoval na svojej oficiálnej stránke.

"Nebolo to jednoduché. Matúš Kalný i Peter Kalný odviedli skvelú robotu v tréningovom procese. V zápasoch extraligy sme však očakávali vyšší bodový zisk a po dlhej úvahe sme dospeli k tomu, že musí prísť k zmenám v realizačnom tíme," uviedol viceprezident VKP Eduard Hronský.

Volejbalisti VKP v doterajších trinástich dueloch domácej extraligy získali 17 bodov a v dvanástich súbojoch Stredoeurópskej ligy mužov dosiahli len jeden triumf.

Do konca sezóny povedie mužstvo druhý asistent a mládežnícky tréner Juraj Tiňo. Premiéra v novej pozícii ho čaká už v stredajšom dueli MEVZA ligy proti HAOK Mladost Záhreb.

"V tejto chvíli sme nechceli hľadať trénera, ktorý by si musel zvykať na nové prostredie a oboznamovať sa s hráčmi, pretože nás čaká vrchol sezóny. Juraj Tiňo detailne pozná hráčov, bol pri tíme, s niektorými pracoval pri mládeži a môže kontinuálne nadviazať na prácu Matúša Kalného,“ doplnil Hronský.

Nový hlavný kormidelník klubu poďakoval za dôveru a príležitosť:

"VKP je moja srdcovka, tu som volejbalovo vyrástol a spravím maximum pre to, aby sme naplnili ciele, ktoré sme si stanovili pred sezónou. Som presvedčený, že súčasný káder má silu na to, aby sa to podarilo,“ povedal Tiňo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Vo VKP Bratislava končí tréner aj športový riaditeľ, nástupca bude mať rýchlu premiéru