Slováci vyhrali prvý zápas v Zlatej lige, Česi prekvapujúco bez bodu

Volejbalisti Slovenska.
Volejbalisti Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|10. jún 2023 o 19:50

V základnej skupine ich čakajú ešte dva zápasy.

Zlatá Európska liga, C-skupina

Slovensko - Fínsko 3:0 (23, 16, 22)

Rozhodovali: Twardowski (Poľ.), Kováč (SR), 85 minút

NITRA. Slovenskí volejbalisti si pripísali prvé víťazstvo v C-skupine Zlatej Európskej ligy. Vo svojom štvrtom zápase zdolali v Nitre mužstvo Fínska 3:0.

Slováci najbližšie odohrajú v stredu pod Zoborom odvetný duel proti Estónsku. Úvodnú fázu zakončia v sobotu stretnutím s Českom.

V druhom sobotňajšom zápase utrpeli prvú prehru Česi, ktorí pomerne prekvapujúco prehrali v Estónsku bez zisku jediného setu (15, 24, 21).

Úvodný set začali lepšie Slováci, ktorí si vypracovali sľubný náskok vďaka kvalitnému podaniu a dobrej práci na bloku. Následne Fíni priebeh hry vyrovnali, no v závere prvej časti domáci hráči zabrali a vyhrali ju 25:23.

Aj vstup do druhého setu vyšiel lepšie Slovákom, ktorí si vypracovali náskok 10:4. Fíni síce dokázali druhú časť zdramatizovať, no domáci zvíťazili 25:16.

Tretie dejstvo bolo vyrovnané, obe mužstvá sa bodovo doťahovali. Záver však patril Slovákom, ktorí sa po výsledku 25:22 radovali z prvého triumfu v skupine.

"Zápas bol veľmi dobrý, zahrali sme ho tak, ako sme chceli, takže určite veľká spokojnosť. Nebolo to o tlaku, chceli sme vyhrať pre seba, aby nám to pomohlo. Chalani sa snažia tvrdo pracovať.

Niečo sme si povedali, robili to v tréningu a teraz vidia, že to začína fungovať a má to význam. Bol to dôkaz, že čo robíme, má zmysel a je to dobré," povedal asistent trénera Michal Masný.

Ďalšie hlasy po zápase

Steven Vanmedegael, tréner: "Som šťastný, že sme všetku drinu, ktorú sme v tréningu absolvovali, pretavili do takéhoto víťazstva. Hrali sme fantasticky. Výborne sme podávali, blokovali a bránili v poli.

Moje pocity sú fantastické, lebo publikum, ktoré bolo v Nitre, si za svoje povzbudzovanie takýto výsledok zaslúžilo. V našej práci nebudeme poľavovať, lebo chlapci uverili, že môžu zdolať aj súpera, ako je Fínsko. Už teraz sa tešíme na stredajší zápas proti Estónsku."

Patrik Lamanec, univerzál: "Každý jeden hráč splnil na ihrisku to, čo od neho tréner chcel. Bol to náročný zápas, ale vyústil do nášho jasného víťazstva. Sme šťastní, že sa nám to podarilo."

Tabuľka C-skupiny Zlatej Európskej ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci vyhrali prvý zápas v Zlatej lige, Česi prekvapujúco bez bodu