Šéftrénera slovenskej mládeže teší, že jeho rukami prešlo deväť hráčov z tímu Nemecka

Matúš Kalný.
Matúš Kalný. (Autor: TASR)
SITA|14. okt 2023 o 15:23

Matúš Kalný v rokoch 2012 až 2019 pôsobil pri nemeckých mládežníckych výberoch.

BRATISLAVA. Šéftrénera mládeže Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Matúša Kalného potešilo, že v drese nemeckej reprezentácie si účasť na budúcoročných olympijských hrách v Paríži vybojovalo až deväť hráčov, ktorí predtým v mládežníckych kategóriách v Nemecku prešli jeho rukami.

Uplynulú nedeľu sa skončili všetky tri kvalifikačné turnaje mužov o postup na OH 2024, pričom účasť pod piatimi kruhmi si okrem domácich Francúzov vybojovalo ďalších šesť tímov - Nemecko, Brazília, USA, Japonsko, Poľsko a Kanada.

„Pred týždňom ma veľmi potešila informácia, že nemecký tím sa po olympiáde v Londýne 2012 kvalifikoval znova na záverečný turnaj, ktorý sa uskutoční budúci rok v Paríži.

Okrem samotného faktu postupu na OH, čo všetci vieme, že samotná kvalifikácia je veľmi ťažký turnaj, či z fyzickej, ale aj z mentálnej stránky, ma ešte viac teší fakt, že v tíme bolo až deväť mojich bývalých hráčov z čias, keď som trénoval mládežnícke reprezentácie v rokoch 2012 - 2019,“ uviedol Kalný na webe SVF.

Práve výkony nemeckých volejbalistov boli počas olympijskej kvalifikácie najväčším prekvapením.

Nielenže si suverénnym spôsobom vybojovali miestenku ako prví, ale v brazílskom Riu de Janeiro vyhrali všetkých sedem zápasov a nestratili v nich ani bod.

„Ak išlo o načasovanie formy hlavne na olympijskú kvalifikáciu, tak obdivujem guráž trénera Michala Winiarskeho, ktorý zatiaľ na lavičke reprezentácie nezaknihoval prenikavé úspechy, ako jeho predchodca Andrea Giani,“ podotkol Kalný.

Dodal, že Nemci pochopili, že bez tvrdej každodennej práce to nejde a správne si nastavili koncept na dlhšie obdobie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Šéftrénera slovenskej mládeže teší, že jeho rukami prešlo deväť hráčov z tímu Nemecka