Chýbali centimetre. Beňuš mohol vyhrať, no skončil až siedmy

Matej Beňuš.
Matej Beňuš. (Autor: SITA)
Sportnet|4. sep 2022 o 12:45

Celkovým víťazom SP sa stal Luka Božič.

Vodný slalom - finále SP v Seu d'Urgell

Muži - finále C1:

1.

Nicolas Gestin

Francúzsko

93,37 s

(0)

2.

Miquel Travé

Španielsko

+ 0,09 s

(2)

3.

Luka Božič

Slovinsko

+ 1,13 s

(2)

4.

Anže Berčič

Slovinsko

+ 4,34 s

(0)

5.

Ryan Westley

Veľká Británia

+ 5,53 s

(4)

6.

Roberto Colazingari

Taliansko

+ 8,42 s

(2)

7.

Matej Beňuš

Slovensko

+ 47,92 s

(50)

SEU D'URGELL. Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš obsadil siedme miesto na záverečnom podniku SP v španielskom Seu d'Urgell.

Rodák z Bratislavy išiel veľmi dobre a riskantná jazda mu dlho vychádzala.

Na pätnástej bránke však spravil chybu a hoci sa snažil natiahnuť aký bol dlhý, napokon sa do bránky nevošiel a dostal 50-sekundovú penalizáciu.

On toho, aby prešiel bránku správne ho delili centimetre. Ak by sa mu to podarilo, dosiahol by Beňuš prvé víťazstvo v tejto sezóne Svetového pohára.

"Vnímam to ako celú moju sezónu. Jazdím dobre, dnes by som s tým časom vyhral, no chýbalo mi trošku šťastia. Samozrejme, mrzí ma to.

Celú sezónu som sa cítil dobre. Dnes mi druhá jazda sedla, v čistom čase som sa zlepšil o päť sekúnd, ale stala sa tá chyba," povedal Beňuš pre JOJ Šport.

Vyhral Francúz Nicolas Gestin, hoci ešte na poslednom medzičase viedol domáci Miquel Travé. Ten napokon prehral o deväť stotín sekundy.

Tretí skončil Slovinec Luka Božič. Celkové hodnotenia napokon aj zásluhou nedeľňajšieho triumfu ovládol Gestin pre Božičom, Beňušovi patrí tretí post.

Medzi ženami triumfovala v rovnakej disciplíne Nemka Andrea Herzogová, Slovenky sa v nedeľnom finále nepredstavili. Z titulu v C1 sa teší Tereza Fišerová z Česka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Chýbali centimetre. Beňuš mohol vyhrať, no skončil až siedmy