Gréci premárnili obrovské šance, zlato na MS im vyfúkli Maďari

Maďarskí reprezentanti vo vodnom póle triumfovali na MS 2023.
Maďarskí reprezentanti vo vodnom póle triumfovali na MS 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. júl 2023 o 12:40

Bez medaily odchádzajú olympijskí šampióni.

FUKUOKA. Vodní pólisti Maďarska ukončili desaťročné čakanie na zisk titulu majstrov sveta. V japonskej Fukuoke zdolali vo finále Grékov po veľkej dráme.

V riadnom hracom čase sa skončil zápas nerozhodným skóre 10:10 a v následnom rozstrele z hranice piatich metrov uspeli Maďari 4:3.

Gréci, pre ktorých to bolo na tomto fóre prvé finále, premárnili v závere niekoľko šancí na rozhodnutie zápasu vo svoj prospech.

Minútu pred koncom nepremenil v prečíslení 3 na 2 obrovskú šancu strelou z bezprostrednej blízkosti Konstantinos Kakaris.

Následne spravili Maďari chybu, no namiesto rýchleho brejku si grécky tréner zobral oddychový čas. Chcel si s hráčmi pripraviť pozíciu pred presilovou hrou, ale aj v nej Gréci odmietli šancu na zlaté medaily.

Sklamaní grécki vodní pólisti po prehre s Maďarskom vo finále MS 2023.
Sklamaní grécki vodní pólisti po prehre s Maďarskom vo finále MS 2023. (Autor: TASR/AP)

V záverečnom rozstrele chybovali až štyria, a tak prehrali ďalšie finále. Vo finále OH 2020 prehrali v Tokiu so Srbmi po výsledku 10:13.

Maďari si na MS vylepšili svoju finálovú bilanciu. Celkovo hrali rozhodujúci zápas svetového šampionátu 11. raz a štvrtýkrát uspeli.

Bronz získali Španieli. Obhajcovia titulu z majstrovstiev sveta si cenný kov vybojovali po triumfe nad olympijskými víťazmi zo Srbska 9:6.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Gréci premárnili obrovské šance, zlato na MS im vyfúkli Maďari