Ide o ME v Tbilisi. Do reprezentácie sa vracia dlhoročný kapitán Zaťovič

Juraj Zaťovič (vpravo).
Juraj Zaťovič (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|14. feb 2022 o 22:00

Celé sa to zomlelo pomerne rýchlo.

BRATISLAVA. Dlhoročný kapitán slovenskej vodnopólovej reprezentácie Juraj Zaťovič sa pred kvalifikáciou o postup na ME 2022 v gruzínskom Tbilisi vráti do kádra národného tímu. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

"Celé sa to zomlelo pomerne rýchlo. Téner reprezentácie Peter Nižný sa ma spýtal, či by som nemal záujem ísť do Gruzínska a to z dôvodu výpadku niektorých hráčov ako aj možnosti, že niektorých hráčov by mohol stopnúť pozitívny Covid test.

Nepozeral by som sa na to ako na návrat do reprezentácie, skôr by som to celé vnímal ako krízové riešenie," uviedol Zaťovič, ktorý v závere minulého roka pomohol svojimi výkonmi KVP Nováky k zisku v poradí 16. Slovenského pohára do klubovej vitríny.

Víťaz vodnopólovej Európskej ligy s chorvátskym Primoracom Kotor sa udržiaval v "tempe" a žiadne tréningové výpadky nepociťuje:

"Čo sa týka mojej pripravenosti na kvalifikáciu v Gruzínsku, permanentne sa udržiavam vo forme, v rámci možností."

Ambíciou Slovákov bude štvrtý raz za sebou sa dostať sa na ME v konkurencii domáceho Gruzínska, Bieloruska a Poľska. Na šampionát sa dostanú najlepší dvaja.

"Čo sa týka tímu, určite budú chýbať osobnosti ako je Lukáš Seman a Tomáš Hoferica, ale verim, že sa nám podarí prebojovať sa na ME aj bez nich.

Na Slovensku nie je veľa tímových športov, ktoré sa môžu pochváliť účasťou na ME a aj preto je dôležité, aby si vodné pólo tento trend udržiavalo. Osobne sa na kvalifikáciu veľmi teším a verím, že túto misiu spoločne zvládneme."

Ešte pred kvalifikáciou ME (17.-20. februára) čaká zverencov trénerskej dvojice Peter Nižný a Karol Bačo mladší v utorok o 19.00 h v Terste prvý skupinový zápas Svetovej ligy vodných pólistov proti domácemu Taliansku.

Nominácia Slovenska na zápas Svetovej ligy do Terstu: Martin Laciak, Adam Šimkovič, Michal Varga, Adam Furman, Matej Čaraj, Boris Juhász, Maximilián Molnár, Branislav Balogh, Andrej Kováčik, Patrik Tisaj, Marco Mihál, Róbert Kaid ml., Pavol Tabačár - náhradníkom je Alexander Ravinger

Nominácia Slovenska na kvalifikáciu o postup na ME do gruzínskeho Tbilisi: Martin Laciak, Adam Šimkovič, Juraj Zaťovič, Adam Furman, Matej Čaraj, Andrej Zareva, Marek Tkáč, Lukáš Ďurík, Samuel Baláž, Róbert Kaid ml., Marco Mihál, Branislav Balogh, Andrej Kováčik, Patrik Tisaj - náhradníkmi sú Boris Juhász a Michal Varga

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Ide o ME v Tbilisi. Do reprezentácie sa vracia dlhoročný kapitán Zaťovič