Oktagon 31 a jeho návrat. Vlasto Čepo: Súper je kvalitný, pôjde o atraktívny súboj

(Zdroj: Instagram, Autor: Vlasto Čepo)
SvetMMA|16. feb 2022 o 20:47

Obľúbený bojovník poskytol pred nadchádzajúcim zápasom v MMA rozhovor pre redakciu SvetMMA-Sportnet.

TRNAVA. Srbsko-slovenský bojovník Vlasto Čepo už odratáva dni do zápasu. Ten by mal prísť už 26. feburára na turnaji Oktagon 31.

Práve pred nadchádzajúcim zápasom s Brazílčanom Alexandrom Silvom poskytol Vlasto Čepo rozhovor pre redakciu SvetMMA-Sportnet.

Obľúbenec domácich fanúšikov sa okrem iného rozpovedal na tému svojho zdravotného stavu či zápasu na turnaji Oktagon 31.

V príprave je dlhé mesiace

O dlho očakávaný decembrový súboj s elitným českým postojárom Matějom Peňázom pripravili Čepa viaceré zranenia. Stopku húževntému bojovníkovi museli dať až jeho tréneri a doktori.

Práve preto je na mieste otázka, ako počas dvoch mesiacov stihol Čepo doliečiť všetky zdravotné problémy.

Zdravotne som na tom už o dosť lepšie, cítim sa dobre a hlavne už chcem, aby bol zápas, keďže je to pol rok, čo som nonstop v príprave.

Každý deň sa rehabilitáciami, rôznymi tréningami a fyzioterapiou pracovalo na tom, aby som doliečil zranenia. Telo je už dobité, takže mu po zápase doprajem zaslúžený oddych.

Posledný týždeň ešte máme zopár ťažkých tréningov a potom už pracujeme na taktickej príprave. Diéta je už zahrnutá v tom, čiže ide o najnáročnejšie dva týždne prípravy,“ okomentoval svoj zdravotný stav a posledné dni prípravy bývalý profesionálny šampión Slovenska v boxe.

Pred výzvami neuhýba

Hoci v pražskej aréne nastúpi po zranení, súpera si nevybral. Víťaza projektu Oktagon Underground vo váhe do 90 kilogramov preverí Brazílčan Alexandre Silva.

Silva je skúseným postojárom, v minulosti získal titul národného šampióna v kickboxe.

Súper je kvalitný, všetky zápasy má ukončené predčasne, kvôli čomu si myslím a aj dúfam, že pôjde o atraktívny zápas. To je to, čo chcem vždy dať fanúšikom. Zápasy môjho súpera si naštudovali moji tréneri.

Gameplan máme zhruba hotový, ale všetko sa ukáže v klietke. Je to MMA, môžeš mať plán aký chceš, ale jeden úder to môže všetko zmeniť.

Tréning v boji na zemi nepodceňuje

Posledná prehra známeho bojovníka prišla v októbri 2020 s Poliakom Mateuszom Strelczykom po submisii. Grappling je teda niečo, na čom Čepo ako bývalý boxer neúnavne pracuje.

Predtým som tieto aspekty boja zanedbával, ale potom som na to doplatil, takže odvtedy na tom pracujem. Vždy by to mohlo byť lepšie, ale som pomerne krátko v tomto športe, robím čo môžem.

Všetko sa ukáže v zápase, v tréningu je byť dobrým bojovníkom jedna vec, v zápase sa presadiť je vec druhá. Určite sa však cítim omnoho komfortnejšie v boji na zemi,“ hovorí zástupca trnavského Spartakus Fight Gymu.

V hlavnom zápase večera sa predstaví Vlastov tímový kolega Samuel "Pirát" Krištofič, ktorý sa v súboji o titul strednej váhy Oktagonu postaví Čechovi Patrikovi Kinclovi.

27-ročný zápasník má o víťazovi jasno: „Titulový zápas vidím tak, že to skončí Pirátovou výhrou na body.

V neposlednom rade Čepo poďakoval svojej početnej skupine fanúšikov za podporu.

Ďakujem všetkým za podporu, vážim si každého jedného fanúšika. Nechám tam všetko a verím, že víťazstvo bude na našej strane.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 31 a jeho návrat. Vlasto Čepo: Súper je kvalitný, pôjde o atraktívny súboj