Víťazná Greškova obnovená premiéra v Leverkusene

SITA|7. júl 2007 o 12:17

WÜLFRATH 7. júla (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško zažil v piatok víťaznú obnovenú premiéru v drese (nastúpil s číslom 17) nemeckého bundesligového tímu Bayer 04 Leverkusen. "Farmaceuti" ...

WÜLFRATH 7. júla (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško zažil v piatok víťaznú obnovenú premiéru v drese (nastúpil s číslom 17) nemeckého bundesligového tímu Bayer 04 Leverkusen. "Farmaceuti" pred približne 2000 divákmi v prípravnom stretnutí vyhrali na pôde 1. FC Wülfrath, ktorý v uplynulej sezóne postúpil do krajinskej ligy, tesne 3:2 (2:0) vďaka čistému double Stefana Kiesslinga pred prestávkou a gólu nováčika Theofanisa Gekasa v závere duelu. Grécky kráľ strelcov najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže 2006/2007 (20 presných zásahov) prišiel z Bochumu, ktorý namiesto neho angažoval Stanislava Šestáka.

Čoskoro 30-ročný Greško (nar. 24. júla 1977 v Tajove), naposledy hráč 1. FC Norimberg, sa do BayAreny neďaleko severnej periférie Kolína nad Rýnom vrátil po takmer siedmich rokoch. V stredu podpísal zmluvu na dva roky a proti Wülfrathu odohral polčas. Ako je známe, defenzívny ľavák sa na sklonku sezóny 2006/2007 ako čerstvý držiteľ Nemeckého pohára rozišiel po necelom roku s Norimbergom, v ktorom ďalej hrajú Marek Mintál a Róbert Vittek. V Bayeri už pôsobil od leta 1999 do októbra 2000 (odchod na San Siro za odstupné uvádzané v rozpätí 10 - 12 miliónov vtedajších nemeckých mariek).Tridsaťdvanásobný reprezentant SR medzičasom účinkoval aj v Interi Miláno, AC Parma a Blackburn Rovers.

Greško sa v minulom súťažnom ročníku predstavil v 15 bundesligových stretnutiach (rovnako ako počas svojej leverkusenskej éry), dvakrát nastúpil v DFB-Pokali a strelil jeden gól: 27. januára v 18. kole najvyššej dlhodobej súťaže do siete neskôr majstrovského VfB Stuttgart na 2:1 (1. FCN napokon vyhral 4:1).

Leverkusen sa už v nedeľu 8. júla o 14.30 v prípravnom benefičnom súboji v Helrathe stretne s mužstvom zloženým z futbalistov klubov Sportfreunde Helrath, Rhenania Eschweiler a Germania Dürwiss. Štvrtého alebo piateho augusta odcestuje na duel 1. kola nového ročníka Nemeckého pohára do Hamburgu za druholigovým tímom FC St. Pauli. V I. bundeslige začne 11. alebo 12. augusta doma s Cottbusom. S Norimbergom, čo bude mať pre Greška zvláštny náboj, si zmeria sily v 7. kole bundesligy na jeho štadióne easyCredit 25. alebo 26. septembra.

Do kádra Bayeru oproti sezóne 2006/2007 už pribudli 10 hráči a ubudol tucet. Posilami okrem Greška a Gekasa sú Lukas Sinkiewicz (Kolín nad Rýnom), Manuel Friedrich (Mainz), Arturo Vidal (Colo Colo/Čile), Hans Sarpei (Wolfsburg), Sascha Dum (návrat z hosťovania v Aachene), Tom Starke (návrat z hosťovania v Paderborne), Eric Domaschke (z vlastného B-tímu) a najnovšie francúzsky defenzívny stredopoliar Ricardo Faty (AS Rím). Odišli Andrej Voronin, Fredrik Stenman, Marco Babic, Hans-Jörg Butt, Juan Silveira Dos Santos, Ahmed Madouni, Alexander Meyer, Josip Tadič, Tom Starke, Pierre De Witt a čerstvo tandem Roque Junior a Athirson.


Výsledok prípravného stretnutia:

1. FC Wülfrath - Bayer 04 Leverkusen 2:3 (0:2) - Vratislav Greško (Leverkusen) odohral polčas


Nachádzate sa tu:
Domov