Víťazkou prvého tréningu na MS Marchandová-Arvierová,1 Rieschová zišla z trate

SITA|9. feb 2011 o 17:03

Prvý oficiálny tréning pred nedeľňajším zjazdom žien na majstrovstvách sveta alpských lyžiarov v Garmisch-Partenkirchene ovládla Francúzka Marie Marchandová-Arvierová.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Jej výsledný čas 1:51,23 min bol o 10 stotín rýchlejší ako v podaní mladej Švajčiarky Lary Gutovej. Tretia skončila ďalšia francúzska zjazdárka Ingrid Jacquemodová (+0,33).

Udalosťou tréningu bola kratučká účasť Nemky Marie Rieschovej. Vedúca pretekárka vo Svetovom pohári sa po zisku bronzovej medaily v super G v utorok začala sťažovať na prechladnutie a zvýšenú teplotu.

Na trati Kandahar 1 sa v stredu napokon objavila, ale po absolvovaní prvej bránky to "zabalila" s horúčkou a bolestivou grimasou poukazujúcou na boľavý krk. Rieschová teda formálne splnila svoju pretekárku povinnosť. Tá velí, že v súťaži v zjazde sa môžu predstaviť len tie lyžiarky, ktoré absolvujú predtým aspoň jeden tréning. Staršia zo sestier Rieschových síce do cieľa prvého oficiálneho tréningu nedošla, ale ani na ňom nechýbala.

Na rozdiel od nej sa však v stredu na Kandahare 1 neukázali americká obhajkyňa titulu Lindsey Vonnová ani čerstvá šampiónka zo super G Rakúšanka Elisabeth Görglová.

"Ešte nie som stopercentne pripravená na ďalšie preteky. Pád z minulého týždňa stále doznieva vo mne. Ešte nemám takú koncentráciu ani pohyblivosť, akú by som potrebovala," nechala sa počuť Lindsey Vonnová pre rakúske médiá.

Výsledky:

I. oficiálny tréning zjazdu žien: 1. Marie Marchandová-Arvierová (Fr.) 1:51,23 min, 2. Lara Gutová (Švaj.) + 0,10, 3. Ingrid Jacquemodová (Fr.) +0,33, 4. Anja Pärsonová (Švéd.) +0,84, 5. Regina Maderová (Rak.) +0,94, 6. Laurenne Rossová (USA) +1,08.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Víťazkou prvého tréningu na MS Marchandová-Arvierová,1 Rieschová zišla z trate