Višňovský trénuje so Slovanom, do kempu Islanders nenastúpil

(Autor: TASR)
Sportnet|14. jan 2013 o 10:42

Islanders začali prípravný kemp bez slovenského obrancu, ten odcestoval so Slovanom do Prahy na zápas s Levom.

NEW YORK. Na ľadovej ploche tréningového štadióna IceWorks chýbal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa napriek ukončeniu lockoutu v NHL rozhodol dohrať sezónu v Slovane Bratislava v KHL.

Hokejisti New Yorku Islanders v nedeľu prvým tréningom odštartovali prípravný kemp pred skrátenou sezónou 2012/2013.

Práve meno skúseného zadáka najviac rezonovalo v kabíne "ostrovanov" v úvodný deň kempu. Predstavitelia Islanders zarezervovali Višňovskému letenky do New Yorku, no na letisku čakali hráča márne. Následne dali 36-ročnému hokejistovi ultimátum, aby sa do pondelka 10.00 h miestneho času hlásil svojmu zámorskému zamestnávateľovi, v opačnom prípade ho klub suspenduje.

Šéf KHL mu povolil hrať

"Ostrovania" sa odvolávajú na dohodu medzi NHL a KHL. Podľa Memoranda o porozumení, ktorého platnosť vyprší 30. júna 2013, obe strany súhlasili s rešpektovaním platných kontraktov. Podľa denníka Newsday má v prípade nedodržania dohody klub z Long Islandu právo suspendovať hráča a zamedziť mu, aby nastupoval za Slovan.

Prezident KHL Alexander Medvedev však nedávno pre stránku Sports Daily vyhlásil, že nadnárodná súťaž sa nemusí bezpodmienečne podriadiť diktátu NHL. V osobnom telefonáte podporil Višňovského v jeho snahe zotrvať v Slovane.

Generálny manažér Islanders Garth Snow bude ešte komunikovať s vedením súťaže predtým, než urobí ďalší krok. "Je to pre nás sporný bod. S ostrovanmi má (Višňovský) zmluvu do konca sezóny a mal by byť tu," uviedol Snow pre Newsday.

Trénuje so Slovanom

Podľa Višňovského problém nemá nič spoločné s NY Islanders a rovnako by sa zachoval, aj keby bol hráčom hociktorého iného profiligového klubu. V šatni "ostrovanov" však cítiť z celého prípadu menšiu frustráciu.

"Trápi nás to, pretože chalani milujú tento tím. Aj hráči, ktorí sem prídu výmenou, si rýchlo obľúbia tento klub. Tento otáznik visí nad celým mužstvom v čase, keď sa potrebujeme plne koncentrovať a pripraviť na štart novej sezóny," povedal útočník Matt Martin.

Višňovský má však ohľadne svojej budúcnosti jasno. "Rozhodol som sa zostať a pokračovať v kariére v KHL vo zvyšku sezóny 2012/2013. Ďakujem Islanders za všetko dobré, čo pre mňa spravili. Rozhodol som sa nehrať v NHL z rodinných a osobných dôvodov, o ďalšej sezóne ešte budem uvažovať. Sústredím sa teraz na Slovan Bratislava a snažím sa užívať si chvíle v mojej rodnej krajine," uviedol Višňovský v stanovisku pre zámorské médiá.

Slovák nastúpil v pondelok dopoludnia na tréning Slovana a po ňom odcestoval so Slovanom do Prahy na zápas s Levom. "Na mojom rozhodnutí zostať doma sa nič nemení," povedal Višňovský pre pluska.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský trénuje so Slovanom, do kempu Islanders nenastúpil