Višňovský navrhuje Islanders dohodu: Dajte mi čas, v sezóne prídem

Nepôjdem hlavou proti múru a Islanders na všetko hovoriť nie, nie, nie, hovorí Višňovský.
Nepôjdem hlavou proti múru a Islanders na všetko hovoriť nie, nie, nie, hovorí Višňovský. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|15. jan 2013 o 00:00

Majster sveta 2002 sa neponáhľa do NHL. Pripustil však, že sezónu môže dohrať v New Yorku.

BRATISLAVA. Hokejista Ľubomír Višňovský má kontrakt s klubom New York Islanders a v pondelok o desiatej predpoludním ho očakávali v prípravnom kempe pred začiatkom NHL.

Populárny obranca však v tom čase sedel v autobuse Slovana smerujúcom do Prahy na dnešný zápas KHL s Levom.

„Viem, že ma čaká suspendácia,“ zmieril sa 36-ročný obranca s postupom klubu. „Nemôžem hrať v NHL ani v žiadnej európskej lige, s ktorou má NHL zmluvu.

A nebudem dostávať výplatu. Ale v KHL zatiaľ môžem hrať. Teda, ak sa do utorka večera nič nezmení.“

Chápe kroky Islanders

Višňovský v pondelok predpoludním trénoval so Slovanom a potom novinárom zopakoval, že aj vo zvyšku sezóny by z osobných a rodinných dôvodov chcel hrať doma v Bratislave. Neprijal ani druhú letenku, ktorú mu poslal klub z New Yorku.

Šéf Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev ho minulý týždeň podporil v rozhodnutí zostať v KHL a tvrdil, že z NHL dnes nemajú dosah, aby mu zakázali hrať v nadnárodnej lige.

„Chápem vedenie klubu z New Yorku, že nechcú zadarmo stratiť hráča,“ vravel. „Ich postup je normálny a keby som bol ja v pozícii zamestnávateľa, urobil by som to isté.“

Do Prahy šiel aj s tým rizikom, že situácia sa môže z hodiny na hodinu zmeniť a na dnešný zápas nebude môcť nastúpiť. Zo 44 hráčov so zmluvou v NHL ostal v KHL posledný.

Všetci ruskí hokejisti, čo sa predtým vyslovili, že by radšej hrali doma ako v NHL, už odcestovali do Severnej Ameriky. Višňovský akoby testoval, kam sa až dá zájsť a dokedy môže pobudnúť v Slovane.

„Je mi jasné, že NHL má páky, aby si presadila svoje záujmy,“ hovoril pokojne, bez emócií. „O rok bude olympiáda v Soči a komisár NHL Gary Bettman si dupne, že nepustí hráčov, ak nebude podpísaná zmluva medzi NHL a KHL. V tom prípade sa budem musieť pobrať do New Yorku. Tak sa to podľa mňa skončí. Je to len otázka času.“

Na prvom mieste je rodina

Udalosti v KHL
Čítajte viac

Podľa Višňovského v Islanders vedia o jeho postoji, jeho agent Neil Sheehy je s vedením klubu v dennom kontakte. Slovenského obrancu brzdia v ceste do Ameriky aj zdravotné problémy v rodine.

Za Slovan odohral v tomto ročníku 32 zápasov, dal šesť gólov a pripísal si 16 bodov. Patrí medzi lídrov mužstva, ktoré smeruje do play off, ale ešte ho čaká tuhý boj.

„Ktosi sa ma pýtal, či sa môžem koncentrovať na hokej, keď sa všade okolo mňa hovorí o tom, dokedy budem hrať v KHL,“ položil otázku hráč s číslom 17 a hneď si odpovedal.

„S tým sa dá hrať, ale horší je pocit, že v rodine máme zdravotné problémy.“

Višňovský odohral v NHL 11 sezón a tvrdí, že hokej už nie je preňho najdôležitejší. Chce hrať ešte rok či dva. Pozornosť sústreďuje na rodinu, má dve deti.

„Nepôjdem hlavou proti múru a Islanders na všetko hovoriť nie, nie, nie,“ uvažoval. „Chcem sa s ostrovanmi dohodnúť. Aby mi dali ešte nejaký čas a v sezóne by som k nim prišiel.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Višňovský navrhuje Islanders dohodu: Dajte mi čas, v sezóne prídem