Azarenková vynechá turnaj v Aucklande, ospravedlnila sa pre osobné dôvody

Viktoria Azarenková.
Viktoria Azarenková. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. dec 2017 o 12:28

Bieloruska prežíva v súkromí náročné chvíle.

AUCKLAND. Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková sa napokon nevráti do súťažného diania na turnaji WTA International ASB Classic v novozélandskom Aucklande (1. - 6. januára 2018).

Dvadsaťosemročná niekdajšia jednotka svetového rebríčka, momentálne na 210. priečke v hodnotení, informovala organizátorov podujatia, že sa nezúčastní z osobných dôvodov.

Azarenková nehrala súťažne od tohtoročného Wimbledonu, kde 10. júla podľahla vo štvrtom kole Rumunke Simone Halepovej. Tento rok odohrala iba šesť zápasov.

Azarenková sa súdi so svojím expartnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea.

Po polročnej okolnosťami vynútenej odmlke sa chcela vrátiť do diania práve v Aucklande, mala hrať na základe voľnej karty.

Rodáčka z Minska v auguste oznámila, že nebude hrať na vrcholných newyorských US Open. V rámci jej právneho sporu s McKeaguem o potomka vydal súd predbežné opatrenie, podľa ktorého tenistka mohla opustiť Kaliforniu iba bez syna.

Čelila teda voľbe a materské city prevládli nad láskou k športu. Platilo to aj v súvislosti s novembrovým finále Fed Cupu reprezentačných družstiev žien, v ktorom Bielorusky v Minsku podľahli Američankám 2:3.

Dvojica sa rozišla v júli krátko po spomenutom Wimbledone.

Azarenková sa po decembrovom pôrode vrátila do akcie v polovici júna. Dostala voľnú kartu pre štart v hlavnej súťaži dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open (15. - 28. januára 2018), o ktorú požiadala. Je dvojnásobná víťazka podujatia (2012, 2013).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Azarenková vynechá turnaj v Aucklande, ospravedlnila sa pre osobné dôvody