Souček strelil gól súperovi i do vlastnej siete, Southgate rieši dilemu

Čech Tomáš Souček sa teší z gólu West Hamu.
Čech Tomáš Souček sa teší z gólu West Hamu. (Autor: TASR/AP)
Karol Jakubovič, DIGI Sport|23. mar 2021 o 14:10

Prečítajte si najnovší PL Focus.

BRATISLAVA. Víkendový program v Premier League bol pod vplyvom FA Cupu a rozdelenia 29. kola na dve polovice výrazne chudobnejší ako sme zvyknutí. Kvarteto duelov však malo čím zaujať.

Veď napríklad v derby na London Stadium padlo až šesť gólov. Fulham s Newcastlom nedokázali urobiť krok k záchrane, čo sa naopak podarilo čajkám z Brightonu. V akcii bol aj Tottenham, ktorý s prerotovanou zostavou uspel vo Villa Parku.

Tentokrát si však v PL Focus posvietime aj na anglickú reprezentáciu, ktorá má necelé tri mesiace pred európskym šampionátom veľmi príjemné problémy.

Souček pripomenul Lamparda

V ťaháku uplynulého kola skóroval West Ham až päťkrát a Arsenal iba raz. Aj napriek tomu sa body v malom londýnskom derby delili. Hráči West Hamu si totiž dali dva vlastné góly. Ten prvý Tomáš Souček, ktorý okrem toho napol aj sieť súpera.

Najvýraznejšia postava súčasného českého futbalu pripomenula Franka Lamparda a november 1998. Práve vtedy Frankie zaznamenal v domácom zápase West Hamu gól i vlastenec.

Za zmienku stojí aj autor vlastného gólu na 3:3 Craig Dawson. Anglický skúsený stopér sa stal prvým hráčom The Hammers, ktorí zaznamenal zásah do vlastnej siete v dvoch po sebe idúcich dueloch (Dawsonovi sa to „podarilo“ aj v 28. kole s Manchestrom United).

Straky vyhodené z konceptu

Newcastle je aktuálne katastrofálny. Výsledkovo i herne. Cez víkend to zverenci manažéra Steva Brucea dokumentovali jedným z najhorších výkonov v ročníku.

Na juhu krajiny v Brightone neboli schopní držať s domácimi čajkami krok. Martin Dúbravka inkasoval dva góly po strelách spoza šestnástky.

Magpies okrem jednej nastrelenej žrde nepredviedli absolútne nič a súdiac podľa momentálnej formy sú spoločne so Sheffieldom jasne najutrápenejšími klubmi v Premier League.

Naopak na Amex Stadium hral Brighton fantasticky. Tím Grahama Pottera podal znova dôkaz, že kvalitatívne nepatrí do spodnej štvrtiny tabuľky.

Výbornú fazónu evidujeme u Trossarda, Grossa, Welbecka, Bissoumu či Lallanu. Zároveň sme v Brightone videli jeden z najlepším debutových duelov v tomto ročníku, predviedol ho Poliak z Lechu Poznaň Jakub Moder.

Leeds dobyl Londýn po dlhom čakaní

Zaujímavý duel sa odohral aj na trávniku iného zachraňujúceho sa klubu, a síce, Fulhamu. Chalupári si verili na Leeds United, no bitku nováčikov nakoniec rozhodli chladnokrvní zakončovatelia hostí.

Bamford s Raphinhom ťahajú mužstvo Marcela Bielsu svojou produktivitou aj vďaka ich gólom Leeds konečne vyhral v hlavnom meste. Pávy triumfovali v Londýne po 16-zápasovom čakaní.

Hráči Fulhamu hlavy vešať nemôžu, ba práve naopak, po reprezentačnej prestávke sa musia pokúsiť nadviazať na solídnu formu z februára a marca. Tá by ich mohla a aj mala na úkor Newcastlu zachrániť.

Tottenham na hojdačke

Ak sa pozrieme detailne na výsledky Tottenhamu, veľmi rýchlo budeme schopní identifikovať jeho problém. Je ním nekonzistentnosť výkonov. Po výhre 6:1 na Old Trafford prišiel stratený zápas s West Hamom spojený so stratou trojgólového vedenia.

Po sérii dobrých výkonov prišiel výbuch v odvete s Dinamom Záhreb. Gigantické zakopnutie na záhrebskom štadióne Maksimir zas vystriedal presvedčivý výkon vo Villa Parku.

Tých vzostupov a pádov bolo až príliš veľa na to, aby mohli kohúti túto sezónu hodnotiť pozitívne.

Dilema Southgate: Koho na pravý kraj obrany?

Angličania sú 80 dní pred začiatkom EURO 2020 resp. 2021 v očiach mnohých najväčším favoritom na zisk kontinentálnej trofeje.

Manažér Gareth Southgate má neskutočne širokú škálu hráčov, o ktorých musí minimálne v súvislosti s nomináciou uvažovať. Takmer každé miesto v zostave má zdvojené absolútnou extratriedou, avšak post pravého obrancu spôsobuje azda najhlbšie „príjemné“ vrásky.

Trent Alexander Arnold (Liverpool), Kieran Trippier (Atlético Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Aaron Wan Bissaka (Manchester United), Reece James ( Chelsea), James Justin (Leicester, aktuálne zranený) – to sú tí hlavní kandidáti na obsadenie danej pozície.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Souček strelil gól súperovi i do vlastnej siete, Southgate rieši dilemu