VIDEO: V druhom kole nebol nikto rýchlejší. Vyšlo mi to, vraví Vlhová

Radosť slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v Semmeringu 2022.
Radosť slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v Semmeringu 2022. (Autor: TASR)
Sportnet|27. dec 2022 o 15:10

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 2. kole obrovského slalomu.

SEMMERING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová ukázala, že je veľká bojovníčka.

Napriek tomu, že nebola stopercentne fit a mala žalúdočné ťažkosti, obsadila v utorňajšom obrovskom slalome v rakúskom Semmeringu druhé miesto.

V druhom kole predviedla, už na značne rozbitej trati, skvelý výkon a bola najrýchlejšia zo všetkých pretekárok. Aj Mikaela Shiffrinová sa strachovala o svoje víťazstvo, ale napokon z jej veľkého náskoku 13 stotín zostalo. 

"Som šťastná, že sa mi podarilo dať moju jazdu, lebo v prvom kole nebola moja najlepšia. Vedela som, že podmienky sú pre mňa dobré. Som rada, že mi druhé kolo vyšlo," opísala Vlhová bezprostredné pocity pre RTVS.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole obrovského slalomu

Slovenka priznala, že pred pár dňami premýšľala aj nad tým, že pre spomenuté problémy preteky vynechá: "V nedeľu som si myslela, že nebudem štartovať, ale nechala som tomu čas a vyradila by ma asi len horúčka."

Obrovský slalom v Semmeringu čaká Vlhovú aj v stredu. Bude to presne po štyroch rokoch od dňa, kedy v tomto rakúskom stredisku prvýkrát ovládla preteky v obrovskom slalome. Triplet pretekov ukončí štvrtkový slalom.

"Druhé miesto sa nerodilo ľahko, pretože sme potrebovali chytiť lepší pocit z jazdy. Ide to postupne a verím, že zajtra to bude lepšie," povedal člen trénerského tímu slovenskej lyžiarskej kométy Matej Gemza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: V druhom kole nebol nikto rýchlejší. Vyšlo mi to, vraví Vlhová