VIDEO: Po jej jazde to bolo vidno. Vlhová nebola stopercentne fit

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. dec 2022 o 11:25

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu.

SEMMERING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v úvodnom kole obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu vynikajúce druhé miesto.

Na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú síce stratila viac ako sedem desatín, no v náročných podmienkach si udržala šancu na pódiovú priečku.

Navyše, jej výkon je o to cennejší, že nie je stopercentne fit. Trápia ju žalúdočné problémy a tréner Mauro Pini priznal, že posledné dva dni "strávila na záchode."

"Vzhľadom na jej zdravotný stav predviedla výborný výkon. Dnes neboli podmienky jednoduché ani pre pretekárky, ktoré sú stopercentne fit," povedala bývalá lyžiarka a dnes expertka RTVS Veronika Zuzulová.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu

To, že nie je 27-ročná Liptáčka v optimálnej pohode bolo vidno aj krátko po jej jazde. Bola v hlbokom predklone a unavená o niečo viac ako jej súperky. Svoj podiel na tom zohrala aj trať, ktorá sa postupne zhoršovala.

"Pozrite sa na Vlhovej výraz. Trať je čím ďalej, tým viac rozbitá. Keďže nedrží, tak sa ľahučko prepadá, čo budeme vidieť aj pri ďalších pretekárkach.

Udržať kompaktne lyže so snehovou podložkou je ťažké, a preto to pretekárky takto bolí, ako Petru," povedala pre Eurosport expertka Eva Kurfürstová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Po jej jazde to bolo vidno. Vlhová nebola stopercentne fit