Útočníka Sheffieldu zatkla polícia. Napadol fanúšika, ktorý sa mu posmieval

Oli McBurnie.
Oli McBurnie. (Autor: Reuters)
Ivan Mriška|11. máj 2021 o 13:58

Škót je aktuálne vo väzbe.

LONDÝN, BRATISLAVA. Internetom koluje video, v ktorom útočník Sheffield United a reprezentácie Škótska Oli McBurnie napadol fanúšika.

Ten sa mu na ulici posmieval, že anglický klub vypadol z Premier League, čo dvadsaťmiliónová posila nováčika neuniesla.

„Video dokumentuje útočníka pri hádke v severnom Yorkshire. V súvislosti s incidentom bol zatknutý 24-ročný muž, ktorý je momentálne vo väzbe,“ web talksport.com informovala policajná hovorkyňa na ostrovoch.

Fanúšik utrpel zranenie tváre, no je mimo ohrozenia života.

„Na videu je vidieť, ako McBurnie kráča smerom k mužovi, zrazí mu telefón na zem a dupne po ňom. Následne na neho zaútočil,“ opisujú situáciu britské médiá.

McBurnie strelil od prestupu do Sheffieldu sedem gólov v 65-tich stretnutiach. Do klubu prišiel za dvadsať miliónov libier zo Swansea v roku 2019.

„Sme si vedomí, aké video koluje na internete. Momentálne sa všetko vyšetruje, preto sa k situácii nebudeme vyjadrovať,“ uviedlo vedenie anglického klubu.

V prípade McBurnieho nejde o prvý priestupok. Začiatkom roka 2020 dostal varovanie od vedenia Premier League za správanie sa na zápase Swansea - Cardiff, kedy ho kamery spozorovali sedieť medzi fanúšikmi a robiť obscénne gestá.

V júli minulého roku dostal navyše pokutu tridsaťtisíc libier za vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Útočníka Sheffieldu zatkla polícia. Napadol fanúšika, ktorý sa mu posmieval