Súperovi sa nepáčil Hirscherov triumf, kopal okolo seba a kritizujú ho

Nór Henrik Kristoffersen (vpravo) sa musí aspoň pre teraz zmieriť s faktom, že lyžiarskym kráľom je Marcel Hirscher (uprostred).
Nór Henrik Kristoffersen (vpravo) sa musí aspoň pre teraz zmieriť s faktom, že lyžiarskym kráľom je Marcel Hirscher (uprostred). (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|9. jan 2018 o 13:06

Nór Henrik Kristoffersen nezvládol triumf Marcela Hirschera v Záhrebe.

BRATISLAVA. V mužskom zjazdovom lyžovaní je to v súčasnosti podobný príbeh, ako v tom ženskom. Tak ako v tejto sezóne neohrozene vládne mladá Američanka Mikaela Shiffrinová, medzi mužmi je jednoznačne najlepší legendárny Rakúšan Marcel Hirscher.

V priebehu štyroch dní bol trikrát prvý - triumfoval v Záhrebe a dvakrát v Adelbodene. A sú aj takí, ktorí zrejme Hirscherovi úspechy nie vždy prajú, keďže to znamená, že na stupni víťazov sú vždy pod ním.

Nemec Felix Neureuther pre vážne zranenie kolena nestihne ZOH 2018.
Nemec Felix Neureuther pre vážne zranenie kolena nestihne ZOH 2018. (Autor: SITA/AP)

A takým je Nór Henrik Kristoffersen, ktorý bol vo všetkých pretekoch na stupňoch víťazov.

V Záhrebe Kristoffersen Nór nezvládol Hirscherovu bezchybnú jazdu.

Začal sa rozčuľovať, nervózne kopal okolo seba. Na to zareagoval skvelý Nemec Felix Neureuther, ktorého hneď v úvode sezóny vyradilo zranenie.

Špecialista na technické disciplíny si 25. novembra pri páde na tréningu v USA roztrhol skrížený väz v ľavom kolene a s istotou nestihne ZOH 2018 v Pjongčangu.

"Kristoffersen tam skáče ako nejaký Martinko Klingáčik, tomu skutočne nerozumiem. Musí sa naučiť akceptovať, že niekto iný je lepší. A tiež by mal pohnúť zadkom, aby sa sám zlepšil," povedal Neureuther v rakúskej rozhlasovej relácii "Raňajky pre mňa".

Toto nebol Kristoffersenov prvý podobný skrat. Podobne sa správal na februárových majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní v St. Moritzi, keď potom, čo skončil štvrtý, začal nadávať, kričať a odmietol poskytnúť rozhovory reportérom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Súperovi sa nepáčil Hirscherov triumf, kopal okolo seba a kritizujú ho