Hádal sa so spoluhráčmi, vynútil si penaltu. Keď ju nedal, bol terčom rasizmu

Futbalista Fulhamu Aboubakar Kamara (uprostred vpravo) a jeho spoluhráč Aleksander Mitrovič (druhý zľava) sa hádajú, kto z dvojice pôjde kopnúť penaltu.
Futbalista Fulhamu Aboubakar Kamara (uprostred vpravo) a jeho spoluhráč Aleksander Mitrovič (druhý zľava) sa hádajú, kto z dvojice pôjde kopnúť penaltu. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jan 2019 o 14:28

Rozhodol hráč, ktorý ju mal kopať.

LONDÝN. Anglický futbalový klub FC Fulham podnikne rázne kroky na ochranu svojho hráča Aboubakara Kamaru po rasistických útokoch na jeho adresu.

Ofenzívneho hráča nevhodne kritizovali niektorí ľudia na internete v súvislosti s nepremenenou penaltou v sobotňajšom zápase 20. kola Premier League proti Huddersfieldu (1:0), na zahrávanie ktorej ho nikto neurčil.

"Na Aboubakarovom účte na sociálnej sieti sa objavili nevhodné komentáre. Náš klub sa pýši úctou a hrdosťou a odsudzujeme každého, kto stojí za touto odpudzujúcou činnosťou. Neboli to vyjadrenia reprezentujúce fanúšikov Fulhamu, pretože mnohí z nich zverejnili slová podpory pre Aboubakara," citovala agentúra AP stanovisko klubu.

Dvadsaťtriročný Kamara nepremenil jedenástku v 82. minúte za bezgólového stavu. O víťazstve Fulhamu napokon rozhodol v nadstavenom čase Alexandar Mitrovič, ktorého pôvodne určili aj na penaltu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hádal sa so spoluhráčmi, vynútil si penaltu. Keď ju nedal, bol terčom rasizmu