VIDEO: Neskutočný McDavid skóroval z nulového uhla a prekonal Petra Šťastného

Radosť Connora McDavida v zápase proti Los Angeles.
Radosť Connora McDavida v zápase proti Los Angeles. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|31. dec 2023 o 08:05

Connor McDavid odohral svoj 600. zápas v NHL.

LOS ANGELES. Hviezdny Connor McDavid odohral za Edmonton svoj 600. duel v NHL. Na výhre 3:2 po samostatných nájazdoch nad Los Angeles mal veľký podiel. Zaznamenal gól, asistenciu aj úspešný samostatný nájazd.

Bol to jeho 274. duel, v ktorom získal viac ako jeden kanadský bod.

Počas svojich 600 zápasov v profilige získal skvelých 897 bodov za 316 gólov a 581 asistencií. Už teraz je 124. najproduktívnejší hráč v histórii NHL. Nikto pred ním avšak neodohral menej zápasov.

McDavid zbiera jeden a pol bodu na zápas.

Výnimočný je aj jeho počet asistencií. Len Wayne Gretzky, Mario Lemieux a Bobby Orr mali po 600 stretnutiach viac gólových prihrávok ako kapitán Edmontonu. McDavid o jednu asistenciu prekonal Petra Šťastného.

"Kedykoľvek vás spomínajú s takýmito hráčmi, robíte niečo správne. Toto sú traja z úplne najlepších hokejistov. Byť v tejto spoločnosti znamená pre mňa veľa, nie je mi to jedno, je to špeciálna skupina," povedal po zápase McDavid.

V počte bodov boli rýchlejší ako on len Gretzky, Lemieux, Bossy a Šťastný. Slovák mal po svojich 600 zápasoch na konte 901 bodov, teda o štyri viac ako Kanaďan.

McDavid predviedol svoju genialitu aj na ľade Los Angeles. Gól strelil z nulového uhla z bránkovej čiary

VIDEO: Gól Connora McDavida proti Los Angeles

Asistenciu sa pripísal po dobrej spolupráci s Leonom Draisaitlom, ktorého našiel vo veľmi dobrej pred bránkovej pozícii.

Connor McDavid má v tejto sezóne na konte 47 bodov (13+34) po 31 zápasoch. V ligovej produktivite mu patrí siedma priečka.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Neskutočný McDavid skóroval z nulového uhla a prekonal Petra Šťastného