VIDEO: Bitka v zápase detí. Trinásťročný hokejista napadol päsťami rozhodcov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|18. okt 2023 o 10:22

Zábery otriasli hokejovým hnutím.

RIGA, BRATISLAVA. Mládežnícky hokejový turnaj v Lotyšsku poznačil škandál.

V stretnutí žiakov HS Riga 2010 - Baltic Wolves došlo k výmene názorov a následnej šarvátke. Bitka mladých hokejistov prerástla do šokujúceho rozuzlenia.

Len trinásťročný hokejista päsťami napadol rozhodcov duelu. Tí ho okamžite spacifikovali a pritlačili k ľadu.

„K situácii došlo v poslednej minúte, keď Baltic Wolves prehrávali s Rigou 3:7. Pri konflikte pri bráne sa do seba pustili dvaja mladí hokejisti a začala tvrdá bitka. Rozhodcovia sa snažili konflikt zažehnať a oboch hráčov od seba oddeliť. Lenže v tej chvíli sa jeden z aktérov bitky pustil aj do nich,“ informujú zahraničné médiá.

Estónsky klub trinásťročného hokejistu okamžite suspendoval.

VIDEO: Trinásťročný hokejista napadol rozhodcov

„Po incidente, ktorý sa stal počas hokejového zápasu U-15, sa tím Baltic Wolves okamžite rozhodol ukončiť spoluprácu s estónskym hokejistom.

Radi by sme zdôraznili, že hráč nie je študentom našej hokejovej školy a až teraz dostal možnosť súťažiť na turnajoch v rámci tímu Baltic Wolves.

Aj keď mladý Estónec nebol príčinou konfliktu, vyeskalovalo to do neprijateľných úrovní. Klub hlboko ľutuje správanie hráča na ihrisku, odsudzujeme týmto akúkoľvek formu násilia, ktorá v športe a férovej súťaži nie je prípustná,“ napísal tím Baltic Wolves na facebooku.

Trinásťročný hokejista dostal trest na päť minút plus do konca stretnutia. Podľa lotyšských médií si nezahrá oveľa dlhšie.

Baltic Wolves skončil na turnaji U-15 na šiestej priečke, HS Riga 2010 patrilo druhé miesto. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»VIDEO: Bitka v zápase detí. Trinásťročný hokejista napadol päsťami rozhodcov