Neodohral ani minútu. O postupe Česka na MS rozhodol hráč z lavičky

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Jerguš Radačovský|11. nov 2020 o 10:00

Čechov podržal aj brankár.

VIDEO: Počkajte, kým sa príspevok načíta

BRATISLAVA. Futsalisti Česka sa štvrtýkrát v histórii predstavia na svetovom šampionáte. Na postup na záverečný turnaj v Litve sa však poriadne nadreli.

S Chorvátmi v oboch zápasoch finále baráže remizovali 2:2, a tak o postupujúcom museli rozhodnúť penalty. Tie však priniesli veľkú drámu.

Česi sa nepresadili v štvrtej sérii a boli blízko k porážke, Chorváti však veľkú príležitosť nevyužili. Český brankár Ondřej Vahala predviedol dva skvelé zákroky v sérii.

Prvú príležitosť na triumf nevyužili ani Česi. Rozhodla až ôsma séria. V nej si brankár Vahala pripísal tretí úspešný zákrok a na českej strane bol úspešný Jiří Vokoun. Ten skóroval prízemnou strelou.

Paradoxom je, že Vokoun v zápase neodohral ani sekundu a k lopte sa postavil až pri penalte. Priznal, že strelu pomedzi nohy brankára neplánoval.

"Chcel som skôr zavrieť oči a dať ranu pod brvno. Absolútne som to netrafil, takže som rád, že to tam nejako prešlo," povedal hrdina Vokoun, citoval ho portál iDnes.cz. Prizanl, že krátku penaltu pritom kopal iba druhý alebo tretí taz v živote.

Futsalový šampionát sa uskutoční v dňoch 12. septembra až 3. októbra 2021 v litovských mestách Vilnius, Kaunas a Klaipeda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Neodohral ani minútu. O postupe Česka na MS rozhodol hráč z lavičky