V Banskej Bystrici bujaro oslavovali zisk majstrovského titulu

Hokejisti Banskej Bystrice počas osláv.
Hokejisti Banskej Bystrice počas osláv. (Autor: SITA)
SITA|18. apr 2019 o 20:06

Trofej na pódium doniesol Mihalík.

BANSKÁ BYSTRICA. Takmer dvetisíc fanúšikov prišlo vo štvrtok večer oslavovať zisk tretieho majstrovského titulu v sérii spolu s hráčmi, realizačným tímom a vedením hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica na banskobystrické námestie SNP.

Oslavy začali spanilou jazdou hokejistov na špeciálne upravenom autobuse bez strechy zo zimného štadióna do centra mesta.

Na pódium postupne prišli všetci aktéri, ktorí sa pričinili o zavŕšenie majstrovského hetriku.

Surového pekné gesto

Na pódiu zaspievali slovenskú hymnu chlapi zo Šumiaca, nechýbala ani popevok fanúšikov "my sme majstri no a čo“, ktorý je v meste najpopulárnejší.

Pri prvom titule niesol z hráčov na pódium majstrovskú trofej Tomáš Surový, pri druhom Cason Hohmann a teraz pri treťom pripadla táto úloha obrancovi Vladimírovi Mihálikovi.

Pozrite si, ako Banská Bystrica oslavovala majstrovský hetrik: fotogaléria

21.4.2019

"Chcel som, aby sme sa striedali pri nesení trofeje na pódium počas osláv. Hokej je kolektívny šport, takže by to nemal byť stále iba kapitán,“ ozrejmil svoje rozhodnutie útočník Surový, ktorý bol počas všetkých troch majstrovských sezón kapitánom mužstva.

Nadšenie fanúšikov ho nadchlo: "Sme veľmi radi, že ich toľko prišlo na námestie. Vidieť, že si aj tretí titul vážia, rovnako aj my. O tom by to malo byť, pre nich tiež hráme hokej. Atmosféra bola skvelá, zlatý hetrik si všetci užívame.“

Klub dostal pamätnú plaketu

Mesto Banská Bystrica venovalo majstrovskému klubu HC '05 zlatú pamätnú plaketu s tromi pukmi. Na každom z nich bola vyznačená sezóna, v ktorej hráči získali titul.

"Nebolo veľmi zložité vymyslieť takúto plaketu, keď niekto získa zlatý hetrik a päťkrát v sérii je vo finále. Myšlienka vznikla spontánne. My sme chceli takto oceniť celý hokejový klub," uviedol primátor Ján Nosko pre agentúru SITA.

"Za posledných päť rokov tam všetci odviedli úžasnú robotu. Dokázali v meste rozpútať pravé hokejové peklo. Myslím si, že málo čo dokáže ľudí spojiť ako takýto hokejový úspech,“ dodal Nosko, ktorý zlatú plaketu odovzdal na pódiu kapitánovi Surovému.

Češík stratil hlas už skôr

Banskobystrický útočník Matej Češík sa tešil už zo šiesteho slovenského titulu.

Prvý získal ešte v roku 2007 so Slovanom Bratislava, ďalšie dva s Košicami v rokoch 2014 a 2015 a po návrate do rodnej Banskej Bystrice pribudli na jeho konto ďalšie tri za sebou.

"Bolo to krásne, ľudia sa tešili. Chlapi z Horehronia parádne zaspievali. Tento titul je pre mňa najkrajší, pretože je najčerstvejší a posledný. Je pre mňa i najemotívnejší," priznal.

"Trošku som stratil hlas, ale nie je to z trojdňových osláv, hoci mi to všetci vravia. Ja som ho stratil ešte pred posledným piatym finálovým zápasom. Trochu som ochorel. Počas týchto osláv sa teda musím šetriť,“ dodal tridsaťročný center.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V Banskej Bystrici bujaro oslavovali zisk majstrovského titulu