Real Madrid po rokoch dobyl Sevillu. Na lavičke súpera sedel jeho bývalý tréner

Futbalisti Realu Madrid.
Futbalisti Realu Madrid. (Autor: TASR)
Sportnet|23. sep 2019 o 10:33

Rozhodol gól Benzemu.

SEVILLA. Futbalisti Realu Madrid dobre zareagovali na debakel 0:3 v Lige majstrov z ihriska Paríža Saint-Germain a v nedeľu v 5. kole La Ligy vyhrali v Seville 1:0.

O prvom víťazstve Realu na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana za uplynulé štyri roky rozhodol v 64. minúte francúzsky útočník Karim Benzema.

Hráči Realu prvýkrát od augusta 2016 neumožnili súperovi ani raz vystreliť do priestoru vlastnej bránky.

Real Sevillu v tabuľke preskočil a je druhý s jedenástimi bodmi za vedúcim Athleticom Bilbao. To má po nedeľnej domácej výhre 2:0 nad Alavesom tiež jedenásť bodov, ale lepšie skóre.

Tréner madridského tímu Zinedine Zidane kritizoval svoj tím za výkon v Paríži, kde mu chýbalo nasadenie a agresivita. Jeho zverenci si to v nedeľu zobrali k srdcu a domácich často veľmi nepúšťali do hry.

"Vedeli sme, že to tu môže byť veľmi ťažké. Nevyhrali sme tu už roky. Teraz si aspoň na chvíľku môžeme odfúknuť po naozaj náročnom týždni. Keď tréner Zidane hovoril, že mu chýbala intenzita, myslel tým, že sme neboli pozorní v detailoch ako napríklad v dohrávaní osobných súbojov," cituje kapitána Sergia Ramosa agentúra AP.

"Teraz sme si to už postrážili a ukázali sme, že sme mali dosť motivácie na víťazstvo. Madrid je vždy hladný po víťazstvách. Sme optimisti, zlepšujeme sa. Sme na čele spolu s Bilbaom a musíme byť ešte efektívnejší vo využívaní šancí," dodal.

Sevilla pod vedením bývalého kouča Realu Julena Lopeteguiho hrala tiež výborne, krátkymi kombináciami a rýchlosťou vedela dostať súpera do úzkych.

Ale neskórovala, a utrpela tak prvú ligovú prehru v tejto sezóne, pričom inkasovala iba druhý gól.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid po rokoch dobyl Sevillu. Na lavičke súpera sedel jeho bývalý tréner