Sekeru delia od finále NHL tri víťazstvá, Dallas triumfoval futbalovým výsledkom

Momentka zo zápasu Dallas - Vegas.
Momentka zo zápasu Dallas - Vegas. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. sep 2020 o 06:43

Sekera hral viac ako 16 minút.

NHL play off - konferenčné finále, 1. zápas

Las Vegas - Dallas 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 3. Klingberg (Ja. Benn, Faksa)

Brankári: Fleury (24 zákrokov) - Chudobin (25 zákrokov)

/obranca Andrej Sekera (Dallas) odohral 16:31 minúty, do štatistík si pripísal dva bodyčeky, jednu zablokovanú strelu a dve straty puku/

/stav série - 0:1/

EDMONTON. Hokejisti Dallas Stars zvíťazili v prvom zápase finále play off Západnej konferencie NHL.

Vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Vegas Golden Knights 1:0. Rozhodujúci gól strelil už v 3. minúte stretnutia John Klingberg.

Slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Dallas 16:31 minúty a zaznamenal dva bodyčeky.

Prvé čisté konto v play off

Pod triumf Stars sa výrazne podpísal ruský brankár Anton Chudobin, ktorý chytil 25 striel súpera a dosiahol svoje prvé čisté konto v play off.

"Teším sa z víťazstva, čisté konto je bonus. Aj keby sme vyhrali 2:1 alebo 3:2, tak mi je to jedno. Dôležitý je triumf," povedal pre nhl.com Chudobin, ktorý sa vo veku 34 rokov a 122 dní stal desiatym najstarším brankárom s prvým čistým kontom v play off.

Najstarší je Johnny Bower, ktorý svoj premiérový shoutout v play off zaznamenal vo veku 38 rokov a 142 dní v drese Toronta Maple Leafs v roku 1963.

Svieži Fleury

V bránke Vegas nastúpil Marc-Andre Fleury, ktorý dostal šancu vo štvrtom zápase play off. Dvanásť duelov odchytal Robin Lehner, ten dosiahol v sérii s Vancouver Canucks tri čisté kontá.

"Fleury nás držal v hre o víťazstvo. Bol svieži. V základnej časti sa mu proti Dallasu darilo, tak sme sa rozhodli pre neho. Myslím si, že bol naším najlepším hráčom," povedal tréner Golden Knights Peter DeBoer.

Dallas inkasoval v tohtoročnom play off 3,5 gólu na zápas, čo je najviac z kvarteta konferečných finalistov, ale teraz postavil štatistiky na hlavu.

Dvanásť striel za 40 minút

Prvýkrát v histórii NHL sa stalo, že sa zápas v play off skončil výsledkom 1:0 gólom z prvých dvoch striel duelu. Gólom z prvej strely víťazného tímu sa skončil duel v play off 1:0 prvýkrát od sezóny 1955/1956.

"Mali sme výborný začiatok, vybehli sme na nich. Viem, že sme dali len jeden gól, ale mali sme veľa šancí. Obaja brankári boli dnes fantastickí," povedal tréner Dallasu Rick Bowness.

Golden Knights vystrelili za 40 minút len dvanásťkrát, ale v poslednej časti prestrieľali Stars v pomere 13:2. "Nie sme spokojní ako sme hrali v tretej tretine, ale Chudobin bol dnes skvelý a vyhral nám zápas," povedal Klingberg.

Vegas aj Dallas mali po úspešných siedmich zápasoch na oddych len jeden deň. V zostave Vegas absentoval pre trest útočník Ryan Reaves.

Druhý zápas je na programe v noci na stredu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekeru delia od finále NHL tri víťazstvá, Dallas triumfoval futbalovým výsledkom