Proti AC Miláno vyrovnal brankár súpera: Iba som zavrel oči a vyskočil

Brankár Beneventa sa raduje so spoluhráčmi zo svojho gólu.
Brankár Beneventa sa raduje so spoluhráčmi zo svojho gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. dec 2017 o 13:11

Debut nevyšiel trénerovi favorita Gennarovi Gattusovi.

RÍM. Trénerský debut Gennara Gattusa na lavičke futbalistov AC Miláno sa skončil viac ako rozpačito.

Benevento Calcio v nedeľu v pätnástom kole prekvapujúco doma remizovalo s milánskym klubom 2:2, keď o zisku vôbec prvého ligového bodu v sezóne pre nováčika rozhodol gól brankára Alberta Brignoliho.

Prvý gól brankára od roku 2001

V piatej minúte nadstaveného času Brignoli šokoval favorizovaných hostí, keď sa v pokutovom území vrhol do centra Danila Cataldiho z priameho kopu a hlavičkou zariadil deľbu bodov.

"Je ťažké opísať emócie, ktoré teraz cítim. Rozmýšľal som asi takto - prehrávame 1:2 a je 95. minúta, nemáme čo stratiť. Tak som sa vybral do šestnástky súpera, zatvoril oči a vyskočil," citovala autora gólu agentúra AP.

Hostia už hrali oslabení o vylúčeného obrancu Alessia Romagnoliho, ktorý videl červenú kartu v 75. minúte po druhej žltej.

Benevento do súboja s AC prehralo všetkých štrnásť ligových duelov. A len málo chýbalo, aby tento klub vyrovnal negatívny rekord Brescie zo sezóny 1994/1995 v počte prehier za sebou.

"Bolo by hrozné zasa prehrať, veď sme toho už toľko prehrali gólmi v posledných minútach. To sme si nezaslúžili. Teraz sa však šťastie otočilo na našu stranu. Ukázali sme, že môžeme hrať s každým," dodal 26-ročný Brignoli.

Predtým v Serie A strelil brankár gól v roku 2001, keď sa to v drese Regginy podarilo Massimovi Taibimu.

AC spadlo na ôsme miesto

Gattuso na poste nahradil začiatkom minulého týždňa odvolaného Vincenza Montellu. Bývalý stredopoliar Milána sa po súboji expresívne vyjadril na margo gólu v posledných sekundách.

Gennaro Gattuso.
Gennaro Gattuso. (Autor: TASR/AP)

"Bolí to. Radšej sa nechať bodnúť nožom, ako takýto gól. My sme Miláno a potrebujeme sa zlepšiť, pretože takéto výkony jednoducho nie sú dostačujúce," priznal.

Sedemnásobný európsky a osemnásťnásobný taliansky majster spadol v tabuľke na ôsme miesto. Posledné Benevento s jediným bodom jasne zaostáva za ďalšími súpermi, na záchranu v najvyššej súťaži mu chýba deväť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Proti AC Miláno vyrovnal brankár súpera: Iba som zavrel oči a vyskočil