Sú tri body od pásma zostupu. Máme aut a dostaneme gól, hneval sa Koeman

Futbalisti FC Barcelona.
Futbalisti FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. dec 2020 o 13:49

Barcelona nestačila na nováčika súťaže.

MADRID. Trápenie futbalistov Barcelony v španielskej La Lige pokračuje.

V sobotu prehrali na ihrisku nováčika z Cadizu 1:2 a už štvrtýkrát v tejto sezóne ťahali za kratší koniec. V tabuľke sú až na siedmom mieste len s trojbodovým náskokom pred zónou vypadnutia.

Barcelona zažíva najhorší vstup do ligy od sezóny 1987/1988.

"Je to veľké sklamanie, opäť sme spravili krok späť. Musíme to akceptovať, ale dvanásťbodová strata na vedúce Atlético je veľká," povedal tréner Barcelony Ronald Koeman podľa espn.com.

Rozhodnutie po obrovskej chybe

Cadiz otvoril skóre po rohovom kope. Marc-Andre ter Stegen vyrazil hlavičku vlastného obrancu Oscara Mingueza rovno na nohu Alvara Gimeneza.

Favorit mal prevahu, ale vyrovnal až po takmer hodine hry. Messi našiel na ľavej strane Jordiho Albu, ktorého center usmernil jemným tečom do vlastnej brány Pedro Alcala. Vyrovnaný stav vydržal len päť minút.

Barcelona po svojom autovom vhadzovaní spravila veľkú chybu a po nedorozumení stopéra Clementa Lengleta s brankárom ter Stegenom bez problémov skóroval striedajúci Álvaro Negredo.

"Máme aut a nakoniec z toho dostaneme gól. Je to obrovská chyba, ktorá sa nemôže stať. Nepodávame také výkony, aké od tímu očakávam. Musíme sa výrazne zlepšiť. Dnes som bol nespokojný s hrou bez lopty," hneval sa Koeman.

Španielsky útočník Álvaro Negredo strieľa gól.
Španielsky útočník Álvaro Negredo strieľa gól. (Autor: SITA/AP)

Nedarí sa ani s Messim

Do zostavy Barcelony sa vrátil Lionel Messi, ktorý nebol pri stredajšom víťazstve 3:0 v Lige majstrov na ihrisku Ferencvárosu Budapešť, ale prítomnosť argentínskeho kapitána tímu nepomohla.

Opäť sa potvrdilo, že Messi nie je takým ťahúňom, ako v minulých rokoch. V desiatich zápasoch La Ligy strelil štyri góly, z toho iba dva z hry.

Jeho tím dal 20 gólov, ale deväť v dvoch zápasoch proti slabším súperom. V štyroch prehratých zápasoch dala Barcelona len dva góly.

Na druhej strane Cadiz prežíva skvelý návrat medzi elitu a drží sa na piatom mieste, hoci odohral až 12 zápasov. Okrem Barcelony zdolal aj Real, nad ktorým vyhral dokonca na jeho pôde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Sú tri body od pásma zostupu. Máme aut a dostaneme gól, hneval sa Koeman