V oslabení o dvoch hráčov mu odletela čepeľ korčule. Brankár Tampy sa vynašiel

Andrej Vasilevskij v drese Tampa Bay Lightning.
Andrej Vasilevskij v drese Tampa Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. nov 2021 o 08:25

Vasilevskij sa v bránke nemohol postaviť.

TAMPA. Hokejisti Tampy Bay Lightning si po hvizde rozhodcu poriadne vydýchli. Brankár Andrej Vasilevskij prerušil hru už po príchode spoluhráča z trestnej lavice.

Tampa sa v zápase NHL proti Caroline Hurricanes zázračne ubránila dlhému oslabeniu o dvoch hráčov. Viac než minútu dokonca hrala bez postaveného brankára.

Vasilevskij totiž jednu zo striel súpera vyrazil až čepeľou korčule, ktorá mu následne odletela. Zistil to až v momente, keď sa chcel v bránke postaviť, ale nedalo sa.

Gólman Tampy najprv nevedel, čo má robiť a obetavo sa hádzal do ďalších striel. Neskôr sa posunul na bránkovu čiaru, roztiahol betóny a trpezlivo čakal, čo súperi vymyslia.

Trojica spoluhráčov - Anthony Cirelli, Victor Hedman a Ryan McDonagh - sa mu snažila čo najviac pomôcť a bola úspešná.

Carolina napriek veľkému tlaku nedokázala cez brániacich hráčov poriadne vystreliť a veľkú príležitosť na strelenie gólu nevyužila.

Hráči Tampy si po ubránení netradičnej situácie vyslúžili od domácich priaznivcov veľké ovácie. Odstrelenú čepeľ potom odniesol Hedman na striedačku.

Tampa napriek heroickému výkonu v oslabení neuspela, keď prehrala 1:2 po predĺžení. Vasilevskij kryl 29 z 31 striel súpera s úspešnosťou 93,5 percenta.

Smolne však dopadol Erik Černák, ktorý tiež v hre 3 na 5 pri blokovaní inkasoval pukom do ruky a zranil sa. V zápase odohral iba štyri minúty.

"Nevyzerá to dobre. Určite to nebude zranenie posudzované na dennej báze," povedal pre klubový web tréner Tampy Jon Cooper.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V oslabení o dvoch hráčov mu odletela čepeľ korčule. Brankár Tampy sa vynašiel